Hocam cevap D şıkkı mı? Ona göre anlatayım.
Hocam cevap D şıkkı mı? Ona göre anlatayım.
Yanlış söylemişim 8 ve 12 olarak baktığımızda evet cevap C çıkıyor.Hocam cevap D şıkkı mı? Ona göre anlatayım.
Birşey anlamadım hocam.Hepsini D cinsinden yazınca çıkar. Eğer direkt değerlerini istiyosan 7d+2=30 dan d=4 gelir. Oradan da 8 ve 12.
Tablodaki harfleri sağda verilen eşitlikler üzerinden d sınıfı altında eşitleriz önce. Hepsini eşitlediğimizde 7d+2 sonucu çıkıyor. 2'yi eşitliğin karşısına yollarız -2 olarak gider. 7d = 28 olur. D'yi buradan 4 buluruz. Bulduğumuz 4 sayısını tablodaki yerlere koyarak kadınların 12 erkeklerin 8 kişi olduğunu buluruz. Buradan da cevap 2 ve 3 çıkıyor. Ben sayı ile yaptım yukarıdaki arkadaşın görsel ile açıkladığı da oluyor.Hocam bilmiyoruz işte o sıkıntı cevap anahtarı yok.
Bir şey anlamadım hocam.
Yanlış söylemişim 8 ve 12 olarak baktığımızda evet cevap C çıkıyor.
Tablodaki harfleri sağda verilen eşitlikler üzerinden D sınıfı altında eşitleriz önce. Hepsini eşitlediğimizde 7D+2 sonucu çıkıyor. 2'yi eşitliğin karşısına yollarız -2 olarak gider. 7D = 28 olur. D'yi buradan 4 buluruz. Bulduğumuz 4 sayısını tablodaki yerlere koyarak kadınların 12 erkeklerin 8 kişi olduğunu buluruz. Buradan da cevap 2 ve 3 çıkıyor. Ben sayı ile yaptım yukarıdaki arkadaşın görsel ile açıkladığı da oluyor.
A=
Örneğin a = 2D demiş yani D gördüğün yere 1/2a yazabilirsin.
Anlatmak istediği şey bu sayıları benzetmen lazım farklı ifadelerden kurtulmak için yani bilinmeyeni azaltmak için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.