Çözüldü Sayısal Tablo sorusu nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Musti9090

Femtopat
Daha fazla  
Bu soruyu çözebilir misiniz? Yardım lazım.
Sonda aynı katıdır yazıyor.

20250502_213819.jpg

Çözüm
Evet cevap C

a=2d
b=d+2
c=d+a === a=2d yani a yerine 2d yazarız.
c=3d
d=d

1. cümle ayı istiyor hepsini D ye çevirdiğimiz için hepsini D'nin başkatsayısı olarak yazabiliriz.
Hocam bilmiyoruz işte o sıkıntı cevap anahtarı yok.
Tablodaki harfleri sağda verilen eşitlikler üzerinden d sınıfı altında eşitleriz önce. Hepsini eşitlediğimizde 7d+2 sonucu çıkıyor. 2'yi eşitliğin karşısına yollarız -2 olarak gider. 7d = 28 olur. D'yi buradan 4 buluruz. Bulduğumuz 4 sayısını tablodaki yerlere koyarak kadınların 12 erkeklerin 8 kişi olduğunu buluruz. Buradan da cevap 2 ve 3 çıkıyor. Ben sayı ile yaptım yukarıdaki arkadaşın görsel ile açıkladığı da oluyor.

Yanlış söylemişim 8 ve 12 olarak baktığımızda evet cevap C çıkıyor.

Tablodaki harfleri sağda verilen eşitlikler üzerinden D sınıfı altında eşitleriz önce. Hepsini eşitlediğimizde 7D+2 sonucu çıkıyor. 2'yi eşitliğin karşısına yollarız -2 olarak gider. 7D = 28 olur. D'yi buradan 4 buluruz. Bulduğumuz 4 sayısını tablodaki yerlere koyarak kadınların 12 erkeklerin 8 kişi olduğunu buluruz. Buradan da cevap 2 ve 3 çıkıyor. Ben sayı ile yaptım yukarıdaki arkadaşın görsel ile açıkladığı da oluyor.

Sağ olun hocam.(yukarıdakini yanlış işaretledim)

A=

Örneğin a = 2D demiş yani D gördüğün yere 1/2a yazabilirsin.

Anlatmak istediği şey bu sayıları benzetmen lazım farklı ifadelerden kurtulmak için yani bilinmeyeni azaltmak için.

Hocam C mi A mı kafam karıştı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı