Tactic Force Hakkında Bilgiler

OlkyNs

Decapat
Makaleler
73
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
P2.jpg

Türklerin oyun sektörüne girmesi ile birlikte yeni haberler almaya devam devam ediyoruz.
Türk oyunu dediğimiz an aklımıza gelen Zula'nın içinden geçeceğine emin olabilirsiniz.

İlk önce şundan bahsetmeliyim ki oyunu geliştiren ekip oldukça sağlam ve oyun sektöründen haberdarlar. HES Games olarak adı geçen şirketin sitesinden ekibi görebilirsiniz.

HES Games - Türk Oyun Yapım Firması

Oyunu bana göre özel kılan şey Free To Play olması. Zula faciasından sonra ülkemin insanına bu kesinlikle iyi gelecek.

Oyunun yapımcıları Tactic Force'da şans faktörünün bulunmayacağını üstüne basa basa söylemiş olmaları da iyi olmuş diyebilirim. Şans faktöründen kastım Lootbox tarzındaki deste ve kasa gibi materyaller yerine, oyuncunun görmüş olduğu eşyalara direkt olarak sahip olması.

Oyunda para hiç mi para akışı olmayacak sorusuna şöyle cevap verebilirim ki CS:GO 'da ki Skin piyasası bu oyuna gelebilir. İsteyenler bu skin'lere para verebilir ama vermeyenlerden bir artıları olmayacak.

Oyun Unreal Engine 4 ile geliştiriliyor. Bu oyun motoru da hafife alınacak bir motor da değil açıkcası. Oyun çıkmadan şöyle bir ön yargı oluşmuş "Eee bu oyun Unreal Engine 4 ile geliştiriliyor ama. Türk oyunu bu nasıl iş" tarzında aşırı derecede yorum var. Yani bu insanlara birşey söyleyemiyorum. Kafalarını kuma gömmüş gibi yaşıyorlar.

Haritalar özellikle özgün yapılmış. Kervansaray Yerebatan Sarnıcı Peri Bacaları Balat ve Petrol Platformu oyunda yer alacak olan bazı haritalar. Kervansaray haritasının da bir video'su yayınlanmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim düşüncem Zula'dan kat kat iyi olacağı ve Türk oyunu sıfatını taşıyabileceği. Diğer yabancı yapımlarla elbette benzer yönleri olacaktır ama aynısı olması yanlıştır zaten.

Yeter artık Türk Oyun Piyasasına; MMOFPS Tarzı oyunlar sürüklemekten vazgeçin sayın yetkililer. Emeğinize ve zamanınıza yazık. Oyunun grafiği önemli değil(şimdilik) önemli olan hikayesi.Eliniz de yeterli sayıda(en azından bu oyun seviyesi için)insan gücü de var, bu gücü ve zamanı artık bu tarz oyunlar için harcamayın. Emeğinize saygım olduğu için şuan size sitem ediyorum. Emeğinizi ve zamanınızı lütfen daha güncel, daha özgür ve yeni fikirler için harcayın.
Hem yabancı kuruluşlar hem de bizim ülkemiz de fazlası ile örneği olan bir oyun bu. Bunun yerine özgün ve bağımsız içerikler yaratın. Ekibiniz de var, çaba sarf ediyorsunuz bu kadar şey boşa gitmesin. İllaki MMOFPS yapacağız diyorsanız da başka bir kurgu yapın lütfen.

Biraz fazla sitemli yazdım sanırım lakin bu tür bireyleri görünce; ellerinden gelen şeyin bu kadar olmamasına inanıyorum ve itiraz ediyorum. Belki de beklentim ve isteklerim büyük ondan dolayı da olabilir. Ne kadar laf etsek de; piyasanın yeterli düzeyde destek ve ilgi görmemesinden ötürü yine de tebriklerimi sunar, başarılarınızın ve ideallerinizin yükselmesini iletirim.

Bu tarz oyunlar genelde para kazanmak için yapılıyor. Umarım Zula yapımcılarının yaptığı gibi aç gözlü bir yayıncı ile anlaşma yapmazlar. Zula yapımcılarını İstanbul kıyamet vaktinden tanıyorum. Para kazandıktan sonra belki daha büyük projelere girişebilirler. Ama ellerinde iyi bir bütçeleri olmadan AAA dediğimiz oyunları yapmalarına imkan yok.

Bazı insanlar oyunların neden Yabancı isimler ile yapıldığını da soruyorlar. Maalesef sadece ülkemize odaklı yaparlarsa para kazanmak için Free to play çıkarıp Pay to win sistemlere geçiş yapmaları gerekiyor. Ne yazık ki ülkemizde oyunlara para verip oynamayıp ücretsiz oyuna servet gömen oyuncu sayısı bir hayli fazladır. Ayriyeten global yayılmak daha fazla kazanç sağlayacaktır. Kazançları arttıkça çok daha iyi oyunlar yapacaklarına emin olabilirsiniz.

Ayriyeten benim bildiğim Türk yapımı oyunlar şunlardır.
Mount & Blade Full Collection on Steam
Monochroma Steam'de
Conarium on Steam
Kabus 22
Stygian: Reign of the Old Ones on Steam
Soldiers of the Universe on Steam
No70: Eye of Basir on Steam
TARTARUS on Steam
Remnants of Naezith on Steam
Roots of Insanity on Steam
Voidrunner on Steam
HARP Vefa on Steam
Alchemist's Castle on Steam
İstanbul Kıyamet Vakti
Zula Oyun

Türk oyun firmaları az değil. Sadece bizim ülkemizdeki oyuncular reklam bütçesi bile bulamayan bu firmaları araştırmak için uğraşmıyor. Ayriyeten mobil oyunlardan uzak duran biri olarak, Mobilde çok başarılı firmalarımızın olduğunu biliyorum.

Dipnot: Bazı araştırmadan Türkçe dublaj ya da alt yazı sunuyor diye yabancı yapımları Türk yapımı sananlar var.
Crytek Almanya da bulunan bir firmadır. Crytek yaptığı oyunlar Türk yapımı değildir.
Aynı şekilde ülkemizde Türkçe alt yazı ile sunulan Free to Play oyunlar Türk yapımı değildir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı