OlkyNs
Decapat
- Makaleler
- 73
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Türklerin oyun sektörüne girmesi ile birlikte yeni haberler almaya devam devam ediyoruz.
Türk oyunu dediğimiz an aklımıza gelen Zula'nın içinden geçeceğine emin olabilirsiniz.
İlk önce şundan bahsetmeliyim ki oyunu geliştiren ekip oldukça sağlam ve oyun sektöründen haberdarlar. HES Games olarak adı geçen şirketin sitesinden ekibi görebilirsiniz.
HES Games - Türk Oyun Yapım Firması
Oyunu bana göre özel kılan şey Free To Play olması. Zula faciasından sonra ülkemin insanına bu kesinlikle iyi gelecek.
Oyunun yapımcıları Tactic Force'da şans faktörünün bulunmayacağını üstüne basa basa söylemiş olmaları da iyi olmuş diyebilirim. Şans faktöründen kastım Lootbox tarzındaki deste ve kasa gibi materyaller yerine, oyuncunun görmüş olduğu eşyalara direkt olarak sahip olması.
Oyunda para hiç mi para akışı olmayacak sorusuna şöyle cevap verebilirim ki CS:GO 'da ki Skin piyasası bu oyuna gelebilir. İsteyenler bu skin'lere para verebilir ama vermeyenlerden bir artıları olmayacak.
Oyun Unreal Engine 4 ile geliştiriliyor. Bu oyun motoru da hafife alınacak bir motor da değil açıkcası. Oyun çıkmadan şöyle bir ön yargı oluşmuş "Eee bu oyun Unreal Engine 4 ile geliştiriliyor ama. Türk oyunu bu nasıl iş" tarzında aşırı derecede yorum var. Yani bu insanlara birşey söyleyemiyorum. Kafalarını kuma gömmüş gibi yaşıyorlar.
Haritalar özellikle özgün yapılmış. Kervansaray Yerebatan Sarnıcı Peri Bacaları Balat ve Petrol Platformu oyunda yer alacak olan bazı haritalar. Kervansaray haritasının da bir video'su yayınlanmış.
Benim düşüncem Zula'dan kat kat iyi olacağı ve Türk oyunu sıfatını taşıyabileceği. Diğer yabancı yapımlarla elbette benzer yönleri olacaktır ama aynısı olması yanlıştır zaten.