Takıntılardan nasıl kurtulunur?

Öncelikle sakin olmalısın. Unutma ki, bu sınav hayatının sonu değil. Hadi öyle bir şey yapmış bile olsan, bu herkesin başına gelebiliyor. Kafana takma demiyorum. Fakat en azından başka şeylere odaklanmaya çalışman senin için en doğrusu olacaktır.

Hocam bu basit bir kaydırma değil komple bir dersi başka derse kodlamaktan endişe ediyorum.

Kendine güvenmeden bu hayatta hiçbir yere varamazsın. Kendine şimdi güven ve rahatla hiçbir hata yapmadın.

Ne kadar inanmaya çalışsam da içimden bir ses ya kaydırdıysan diye darlıyor hocam. Takıntılı olmak çok zor.

Hocam arkadaşınız varsa konuşun kafa dağıtın belki iyi hissedersin.

Hocam bu cidden hayat memat meselesi gibi oldu. Kafa dağıtılacak bir onu değil. Asla hatırlayamıyorum işaretlemelerimi o yüzden daha çok endişeye kapılıyorum.

Kaydırsam anlar mıydım acaba sınavdan çıktıktan sonra?

Şu sınav sonrası optik kaydırma düşüncesi tatilimi zehir ediyor. Acaba AYT de matematiği fen kısmına mı kodladım diye her gün düşünüyorum. Düşündükçe de daha çok moralim bozuluyor. Sizce nasıl kurtulunur bundan?

Bende masa üzerinde duran bardağı masaya sürtme isteği var gelince içimden 3 kere yapmayacağım yapmayacağım diyorum sonra o istek uzun bir süre gelmiyor. Ara sıra böyle şeylerim oluyor kısa süreli sende böyle yap reis.

Bende masa üzerinde duran bardağı masaya sürtme isteği var gelince içimden 3 kere yapmayacağım yapmayacağım diyorum sonra o istek uzun bir süre gelmiyor. Ara sıra böyle şeylerim oluyor kısa süreli sende böyle yap reis.

Basit bir şey değil ki hocam basit bir şey olsa dediğiniz gibi ama cidden sıkıntı edilecek bir durum.

Acaba çok anlam yükledim diye mi bu düşünce artıyor anlamıyorum. Sınav çıkışında böyle bir düşünce yoktu fakat sınav gününün akşamında bir an da geldi aklıma.

Arkadaşlar daha var mı ya bu sorunu yaşayan ve düşündüğü gibi sorun yaşayan var mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı