Taksitle yapılan alışverişin iadesi

MeraklıPCci

Hectopat
Katılım
3 Mart 2018
Mesajlar
179
Yer
Siverek
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlarım size bir sorum var. Taksitle bir alışveriş yaptık ve ilk taksitini yatırdık. Sonra da ürün iadesinde bulunduk. Şimdi sorum şu yatırdığım taksit tutarına ne olur? Banka geri mi verecek, verirse nasıl verir?
 
2 türlüsüne de denk geldim hocam ben. Bazı bankalar örneğin 300 TL'lik ürünü 6 taksitle aldın diyelim. Her ay -50 +50 şeklinde nötrlüyor. Bazı bankalar ise direkt +300 iade ederek kartını + bakiyeye çekiyor ama sen yine de 50 50 her ay ödüyorsun.
 
@Diamariposa, üçüncü türü de sanırım İş Bankası’nda:
  • Taksit tutarı kadar para, karta peşin olarak yatıyor. Ekstrede taksit kadar işlemde tek seferde yatırılmış oluyor. Yani iade sonrasında 1/3, 2/3 ve 3/3 gibi olmak üzere işlemler; aynı ekstrede, aynı ayda gözüküyor.
  • Ödenen taksitler hariç, kalanları da 2/3 ve 3/3 gibi olmak üzere çekiyor.
  • Ödenilen taksitler ise artı bakiye olarak kalıyor.
  • Tüm limit tekrar kullanıma açılmış oluyor ve bir dahaki ay hiç borç olmuyor. Ekstre de 0 TL olarak kesiliyor.
 
Evet iade edilir. Kaç taksit yaptıysan o taksit sayısı şeklinde geri iade edecekler bütün ücreti. Ödeyip ödememen önemli değil. İadesi kabul edilmişse bütün paranı geri alacaksındır.
 
Maximum ile yapmıştık galiba alışverişi. 26 TL'yi 3 taksit ile iade edeceklerdi galiba. :D
İş yerinin anlaşmasına ve bankaya göre değişiyor. Eşlenikli Taksitli (PFT) İade oluyormuş yukarıda yazdığım. Tüm taksitler, ekstreye tek seferde yansıyor ve tek seferde taksit sayısı kadar da işlemde, para anında yatıp nötrleniyor. Sonraki aylara işlem kalmıyor ve limit açılıyor. 6 taksit yapıldı diye 6 ayda geri vermiyor yani, anında iade oluyor.

Parça parça iade etmelerini sağlayan koşullardan biri provizyon. Diğer şartlar da buna benzerdir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı