Taksitli yapılan alışverişin yapılmayan iadesi nasıl alınır?

vodkajaz

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Trendyol'dan 2 taksitle bir ürün aldım iade ettim. 1. taksidin iadesi yapılmış ancak 2. taksit hala sistemde gözüküyor. Bankayla görüştüm 2. taksidin iadesi gözükmüyor satıcı ile görüşün diyor. Trendyol ise iadeyi biz tek seferde yaparız diyoruz. Bu nasıl iş anlamadım. Bilgisi olan var mı? Taksitli işlemlerin iadesi taksitli mi yapılıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben markette çalışıyorum. Taksitli ürünün iadesini yaparken müşteriye iadesi de taksitli oluyor diyoruz. Pos cihazında kartı okutuyoruz tekrardan. Sonrasında geri gelen olmadı.

Banka ve/veya satıcıya göre de değişiyor galiba.
Bazı işlemlerde çat diye gelecek taksitlerle beraber iptal olurken, bazı işlemlerde bakıyorsunuz ekstrede tek tek iade oluyor. Önce çekiyor, sonra iade ediyormuş gibi görünüyor. Firmaların muhasebelerine göre mi oluyor nasıl işliyor tam bilemiyorum ama bu şekilde. İkinci taksit için de kontrol ettirin bu durumda mutlaka.

Trendyol taksitle yapılan alışverişlerin ücretini bankaya tek seferde öder. Banka, bu tutarı kredi kartınıza taksit sayısı kadar ayda iade eder. Örneğin; 3 taksitle aldıysanız 3 ayda iade tamamlanır.

İkinci ay olmasına rağmen mi gelmedi taksit iaden?

İkinci ay olmasına rağmen mi gelmedi taksit iaden?

İkinci ay olmadı henüz ödemeye yapmayı denedim ama iade tutarı toplam borcu karşıladığı için işleminiz gerçekleştirilemiyor diyor ancak taksit gözükmeye devam ediyor normal de direk iptal olurdu ilk kez bununla karşılaştım.

Banka ve/veya satıcıya göre de değişiyor galiba.
Bazı işlemlerde çat diye gelecek taksitlerle beraber iptal olurken, bazı işlemlerde bakıyorsunuz ekstrede tek tek iade oluyor. Önce çekiyor, sonra iade ediyormuş gibi görünüyor. Firmaların muhasebelerine göre mi oluyor nasıl işliyor tam bilemiyorum ama bu şekilde. İkinci taksit için de kontrol ettirin bu durumda mutlaka.

Bende anlamadım onu Trendyol tek seferde iade yapıyoruz dedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı