Takstar Pro 82 DAC/AMP önerisi

Çin malı olup olmaması önemli değil kaliteli olması önemli. Elimde Çin malının dibi bir stüdyo ürün var
"Çin malı" kısmını hakaret olarak kullanmasına bayıldım. Eskiden olsa neyse. Şimdi üretimin çok büyük çoğunluğu orada yapılıyor. Pek çok kaliteli markaları var ve teknolojik gelişmelerde başı çekiyorlar. Komedi resmen.

Biz ise en azından diğer ekipmanlarda özellikle Çin malı olanı seçiyoruz (Kalanı da Çin üretimi de işte marka merkezi falan farklı.). Daha ucuza daha iyi ürün verebiliyorlar çünkü.

Hatta çoğu kategoride Çin malı dışında ürün yok zaten. Düşünsene monitör alıyorsun. Panel üreticilerinin alayı Çin (ya da Tayvan):
1710599384712.png
 
Üreticinin kendisi bunu "monitör" olarak pazarlıyor. Kulaklık üzerinde "Monitör" ibaresi varsa o amaç için satın alırsınız. Misal "Basket" ayakkabısı gibi. Onları futbol oynamak için kullanmazsınız değil mi?
Her üreticinin kutusuna ya da kağıdına yazdığı şeyler doğru/gerçekçi olsaydı ne bu forumlar ne bu kadar inceleme kanalı olurdu.
O zaman satıcılar insanları kandırıyor. :)Ben monitör kulaklık alacağım. E kutuda yazan o değilse nasıl olacak bu iş?

Bu kulaklık hem müzik en giriş seviyesi Hi-fi hem oyuncu kulaklığı olarak geçiyor.
Kek de yapıyor mu? Bir o kaldı çünkü
:)

Anlamıyor @Single_factor . Daha önce de anlatmaya çaliştık. Bir şey bildiğini iddia ediyor ve mümkün değil fikir değiştirmiyor. Ya gerçekte bir şey bilmiyor atıyor tutuyor ya da bildiği şeyler bizim kategorilerde geçerli değil. Yıllar önce de tartışmıştık ve o zaman bu konudaki bilgim çok daha az olduğu için ve kendisi mesleğim bu dediği için özür dilemiştim. Meğer hiç gereği yokmuş.

Başından beri yol gösterici bilgiler paylaştım ancak bunları kendi bildiğinizden farklı olduğu için hakaret algıladınız. Bildiğinizi düşündüğünüz şeyler, temelsiz ve konu ile de ilgisi olmayan şeyler.

Biz bu işi meslek olarak yapan ve eğitimini alan kişileriz. Forumlarda okuduğunuz şeyler ile kendinizi ses mühendisi ile bir tutuyor, konuları daha iyi bildiğinizi idda ediyorsunuz. Bir doktora, beyin ameliyatını sizden iyi biliyorum demek gibi.

Bu kulaklık hem müzik en giriş seviyesi Hi-fi hem oyuncu kulaklığı olarak geçiyor.

Firma "Monitör" olarak açıklıyor ürününü. "Recording monitoring, music appreciation" olarak da ilave edilmiş. Nerede sizin hi-fi ve oyuncu modu?

Zaten 20kHz Hi-Fi için yetersiz bir frekans. Öyle olduğunu idda etmeleri komik olurdu.
 
Son düzenleme:
O zaman satıcılar insanları kandırıyor:)ben monitör kulaklık alacağım. E kutuda yazan o değilse nasıl olacak bu iş?

Ya dayı iyi diyorsun hoş diyorsun da monitör kulaklık illa sahnede mi kullanılacak, bir referans ürün illa mix/Master için mi kullanılacak.

Böyle bir mantık yok. Monitör bir kulaklık alınıp günlük hatta da kullanılabilir, referans bir kulaklık alınıp müzikte dinleniyor. Adı üzerinde müzik kulaklıkları bunlar. Mix yapan da müzik dinliyor ben de dinliyorum, monitör olarak kullanan da müzik dinliyor ben de dinliyorum.

Aradaki tek fark biri iş için kullanıyor ben zevk için kullanıyorum.

Ben gittim bir Porsche 911 GT3 aldım, bunu illa GT3'te yarışmak için mi kullanmam gerekiyor. Yoo çıkıp keyif aracı olarak da sürebilirim. Aynı mantık bunda da geçerli.

Arkası açık bir referans cihaz sahnede kullanılmaz ancak bu ürünler ile müzik dinlenmez demek ayrı bir konu.
 

Geri
Yukarı