Takviye vitamin önerisi

troool

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, YKS'ye hazırlanıyorum ve tüm gün evdeyim. Gün içerisinde yorgunluk hissediyorum ve bazen ders dinlerken dalıp gidiyorum. Vitamin konusunda hiç bilgim yok. Bu konuda kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz takviye vitamin önerir misiniz? Evet doktora gidip kan testi yaptırmam daha iyi ve yaptıracağım ancak sizin de önerilerinizi duymak isterim.

Muhtemelen B12 eksikliği var. Belkide tahlilde sınır değerde ya da normal aralıkta çıkacak değerleriniz, kestirmek güç hatta imkansiz. Yoğun ders çalışma temposu içindeyken normal olduğunu düşünüyorum yorgunluğun. B12'ye normalden daha fazla ihtiyaç duyabiliyor insan bu yoğun dönemlerde. Hekim tavsiyesi olmadan takviye almayın.

Öncelikle multi-vitaminler saçmalık. Doktora gitmen en sağlıklısı olur. Önerebileceğim C, güneş görmediğini farz ederekten D vitamini, omega-3 ve magnezyum. Ama dediğim gibi doktor ışığında alman en mantıklısı.
Neden multi vitaminler saçma hocam? Biraz araştırdım önerenler de var.

Muhtemelen B12 eksikliği var. Belkide tahlilde sınır değerde ya da normal aralıkta çıkacak değerleriniz, kestirmek güç hatta imkansiz. Yoğun ders çalışma temposu içindeyken normal olduğunu düşünüyorum yorgunluğun.
Yaklaşık 1 yıl önce yaptırmıştım tüm değerler normal çıkmıştı, tabii şimdi nasıldır bilmem. Kullanıp da önerecebileceğiniz takviye var mı?

Neden multi vitaminler saçma hocam? Biraz araştırdım önerenler de var.
Önerenlerin bu işten bi çıkarı olduğunu düşünüyorum veya sadece plasebo etkisi. Sebebi de şu, erkekler için multi-vitaminlerin içinde bir sürü saçma sapan vitaminler var bu yüzden önemli olan vitaminlerin oranı düşük, amaç pazarlama ve plasebo etkisi yaratmak.

Ek olarak tavsiyem, benim YKS çalıştığım dönemde aksatmadan evde calisthenics idmanları yapıyordum. Sağlam kafa sağlam vücutta olur mantığı. Çok faydasını gördüm. Vitaminleri takviye olarak değil de günün ilk öğününde portakal gibi vitamin açısından zengin gıdalardan alman daha sağlıklı olacaktır. Şuan havalar soğuk ama sabahın erken vakitlerinde 20-25 dakikalık yürüyüşler de güneş ışığı açısından verimli olacaktır. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Önerenlerin bu işten bi çıkarı olduğunu düşünüyorum veya sadece plasebo etkisi. Sebebi de şu, erkekler için multi-vitaminlerin içinde bir sürü saçma sapan vitaminler var bu yüzden önemli olan vitaminlerin oranı düşük, amaç pazarlama ve plasebo etkisi yaratmak.

Ek olarak tavsiyem, benim YKS çalıştığım dönemde aksatmadan evde calisthenics idmanları yapıyordum. Sağlam kafa sağlam vücutta olur mantığı. Çok faydasını gördüm. Vitaminleri takviye olarak değil de günün ilk öğününde portakal gibi vitamin açısından zengin gıdalardan alman daha sağlıklı olacaktır. Şuan havalar soğuk ama sabahın erken vakitlerinde 20-25 dakikalık yürüyüşler de güneş ışığı açısından verimli olacaktır. Kolay gelsin.
Multi-vitaminlerin içeriğindeki "erkekler için saçma" olan vitaminleri öğrenebilir miyim? İçeriğindeki tüm vitaminler %100 BRD olacak seviyede hemen hemen. Minerallerde de çinko %100 seviyelerinde oluyor. Önemli olan vitaminlerin oranı düşük falan değil, bir kapsüle nasıl 500mg C vitamini bassınlar 80mg oluyor standart. B grubu vitaminler de istisnasız BRD yi %100 karşılıyor. Multi-vitamin den beklentiniz nedir dostum? Tek bir vitamin takviyesi istiyorsan doktor muayenesinde doktor önerir alırsın ki bu durum zaten o vitamin eksikliğinin hastalık derecesine geldiği bir durumda olur. Arkadaş yks çalışıyorum ve evde yorgunluk hissediyorum demiş çok basit bir durum, eczaneye gidip Supradyn energy alıp keyfine bakabilir neden bu kadar kastınız onu anlamadım. Sınava çalışmaktan yorgunluk hisseden adam doktora muayene olup da sonunda 1000-2000UI D3 alsa ne olur, 1000MCg B12 alsa ne olur. Boşu boşuna günlük referans alım değerlerinin 10 katını alması onun yorgunluğu götürmeyecek aksine bu tarz vitamin yüklemeleri bir çok yan etkiye sebep olabiliyor, suda çözünen vitaminler atılırken idrarın asidik dengesini değiştirerek idrar yaparken yanmaya sebep olabiliyor, aynı şekilde D3 yüklemesi de kısa süreli baş dönmesi yapabiliyor, E vitamini sinir hastası bile yapabilirken, C vitamini böbrek taşı bile yapabiliyor. En makul tercih multi-vitamin. Kimsenin hiçbir şey bilmediği yerde bir insan her şeyi bilebilirmiş cidden.

@SOLES Hiçbir hekim hastasına ihtiyacından fazla dozda vitamin yahut ilaç yazmaz. Bunun hayvan veya insan olması fark etmez. Tahlillerin amacı doz ayarlaması yapmaktır zaten.

Gerçekten haklısınız.
Dostum bu durumdaki bir kişinin muayene olup tek bir vitamin almasına gerek yok buna nasıl gerek duydun onu anlamadım. Yks çalışmaktan yorulan biri neden özellikle takviye alsın ki? Ginseng içeren Multiler fazlası ile yeterli olacaktır. Birde erkekler için gereksiz olan vitaminleri sormuştum ama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı