Talat Paşa'nın 15 Mart 1921'de vefatı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Adrastos

Megapat
Süper Moderatör
Katılım
4 Nisan 2020
Mesajlar
4.311
Makaleler
10
Çözümler
182
Bugün Talat Paşa'nın vefat yıldönümü. Talat Paşa, 15 Mart 1921 tarihinde, Soğomon Tehliryan isimli bir Ermeni terörist tarafından Berlin'de suikaste uğruyor. Dahiliye nazırı olan Talat Paşa'nın vefatında ayakkabısının altı delik olduğu belirtiliyor. Tüm atalarımızın ruhu şad olsun.
 
Bugün talat paşa'nın vefat yıl dönümü. Talat paşa, 15 Mart 1921 tarihinde, soğomon tehliryan isimli bir ermeni terörist tarafından Berlin'de suikaste uğruyor. Dahiliye nazırı olan talat paşa'nın vefatında ayakkabısının altı delik olduğu belirtiliyor. Tüm atalarımızın ruhu şad olsun.

Ruhu şad olsun.
 
Mekanı cennet olsun. Başarılılar mıydı değillerdi. Ama kesinlikle vatan aşklarına şüphe yok. Gönlü vatan için atanların ruhları şad olsun. 🇹🇷
 
İttihat terakki üyelerinin çoğu Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra ülkeyi hadi kaçtı demeyeyim de terketti deyim. Eğer bu tarih bizim ise bu tarihin eleştirisini de yapmalıyız. Ülke yenildikten sonra ülkede kalıp gerekirse düşmanla kanının son damlasına kadar mücadele etmek varken talat, enver, cemal çareyi ülkeyi terketmekte buldu. Ülkenin karına ortak oldular ama zararına olmadılar. Eğer bu mantık doğru ise ülkemiz işgal edilince hepimizin ülkeyi terketmesi lazımdı. Biri bana çıkıp ülkeyi neden terkettiklerini mantıklı bir şekilde açıklasın bende bundan sonra ittihatçı olayım.

Kaçtı mı? Kim kaçtı, İttihatçı paşalar mı kaçtı? Nerede okudunuz bunu? Enver paşa Türklük adına Türkistan'da şehit oldu Bolşeviklerle savaşırken.

Ayrıca Şerif Hüseyin bayrağı profilinizde var. Sebebi nedir? Merak ettim.
 
Abdullah Cevdet, Âkil Muhtar (Özden), Mehmet Reşit, Hüseyinzade Ali Turan Türkiye sınırları içinde vefat eden üyelerden. O kadar boşsun ki bilmediğin şeyler hakkında konuşuyorsun yetmedi iftira atıyorsun.
Ben demiyorum ki kendi diyo nutukta


Aslında güzel takdik birinin sorularına cevap veremiyorsan pp fotosuyla ilgilen veya felsefedeki ad hominem korkuluk adam hatasına başvur veya hiç mi birşey bilmiyon hakaret et beee😁hocam güzel ama harbi ucuz teknikler bunlar
İftira atmaktan iyidir.
 
Abdullah Cevdet, Âkil Muhtar (Özden) Mehmet Reşit, Hüseyinzade Ali Turan Türkiye sınırları içinde vefat eden üyelerden. O kadar boşsun ki bilmediğin şeyler hakkında konuşuyorsun yetmedi iftira atıyorsun.
Talat Enver Cemal nereye gitti?ülkeyi neden terketti siz bana büyük isimlerden ana kadrodaki isimlerden cevap verin yedek kadroyla kimse uğraşmaz
 
Talat Enver Cemal nereye gitti?ülkeyi neden terketti siz bana büyük isimlerden ana kadrodaki isimlerden cevap verin yedek kadroyla kimse uğraşmaz
Yazdıklarım zaten parti kurucuları. 🤣 Bir diğeri de Ahmet Rıza Bey yine İstanbul'da vefat etmiştir. Boş....

Başka birisi Tunalı Hilmi partinin faal üyesi 1928'de Ankara'da vefat etmiştir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı