Tamirci anakart çipi için 2000TL istiyor

SlmMrbBenTalha

Centipat
Daha fazla  
Şimdi hocam benim technopc T14 Notebook'um var kullanıyorum bir suredir bazen kendi kendini kapatiyordu geri açıyordum calisiyordu duzgun falan. Neyse daha sonradan USB girisleride bozuldu 3 gun sonra da PC tamamen gitti. Tamirciye goturduk çip mi ne yanmış degisimini yapacağız 2000TL diyor. Fiyat pahali mi normal mi bilemedim çipten kasti ne bunun chipseti mi diyor yoksa baska elektrikle alakali ucuz bir çipi mi diyor?

Bunu servis raporu olmadan bizler de bilemeyiz ama zaten pc açma kapama bile 500 arası bir fiyat. Parça değişimi ve işçilik derken 2000 çok büyük bir fiyat değil. Hele ki cihazın sıfırını şimdi almaya kalksanız. Ama tamircinin de bir garanti vermesi ve ne takacağına dair bir bilgilendirme yapması lazım size.

Şimdi hocam benim technopc T14 Notebook'um var kullanıyorum bir suredir bazen kendi kendini kapatiyordu geri açıyordum calisiyordu duzgun falan. Neyse daha sonradan USB girisleride bozuldu 3 gun sonra da PC tamamen gitti. Tamirciye goturduk çip mi ne yanmış degisimini yapacağız 2000TL diyor. Fiyat pahali mi normal mi bilemedim çipten kasti ne bunun chipseti mi diyor yoksa baska elektrikle alakali ucuz bir çipi mi diyor?

Hocam çip derken ne diyor. Böyle bir şeyi ilk defa sizden duyorum. İşlemci desem laptoplarda işlemci değişmez. Başka tamircilere götür, onlardanda fiyat al. Eğer hepsi aynı diyorsa normaldir.

Bunu servis raporu olmadan bizler de bilemeyiz ama zaten PC açma kapama bile 500 arası bir fiyat. Parça değişimi ve işçilik derken 2000 çok büyük bir fiyat değil. Hele ki cihazın sıfırını şimdi almaya kalksanız. Ama tamircinin de bir garanti vermesi ve ne takacağına dair bir bilgilendirme yapması lazım size.

Sizce peki sorun nedir hocam? Gerçekten chipsette sorun varsa bu sorun adam yapsa bile kaç ay dayanır ki? Benim yasadigim yer de cok kucuk bir yer (Kırıkkale) bu Allah'in unuttugu şehirde adamin yapcagi işçılıkten supheliyim bayağı.

Hocam çip derken ne diyor. Böyle bir şeyi ilk defa sizden duyorum. İşlemci desem laptoplarda işlemci değişmez. Başka tamircilere götür, onlardanda fiyat al. Eğer hepsi aynı diyorsa normaldir.

Çipten 2 kastı vardir, ya chipsette yanık var ya da baska normal anakartin degismesi kolay olan çiplerinde sorun var adam elektrik gitmiyor dedigi icin chipset degilde basit cip sorunuysa adam bana para kaziklamak istiyorsa diye bir suphelendim şahsen bilemedim.

Çipten 2 kastı vardir, ya chipsette yanık var ya da baska normal anakartin degismesi kolay olan çiplerinde sorun var adam elektrik gitmiyor dedigi icin chipset degilde basit cip sorunuysa adam bana para kaziklamak istiyorsa diye bir suphelendim şahsen bilemedim.

O zaman yetkili servise göndermenizi tavsiye ederim. Garantisi halen devam ediyorsa eğer kullanıcı hatasına benzemediğinden ücretsiz bile tamir edebilirler. Garantisi dolmuşsa bile en azından garantili bir tamir yaparlar.

Burada yetkili servisi yok maalesef firmanin. Hatta Türkiye'de nerede var ondan bile emin değilim garantisi de bitik zaten. Technopc diye marka mı olur arkadaş?

Burada yetkili servisi yok maalesef firmanin. Hatta Türkiye'de nerede var ondan bile emin değilim garantisi de bitik zaten. Technopc diye marka mı olur arkadaş?
Satın aldığınız yerle iletişime geçin veya ürünün kutusu içindeki belgelere bakın. Yetkili servisi olmak zorunda.

Satın aldığınız yerle iletişime geçin veya ürünün kutusu içindeki belgelere bakın. Yetkili servisi olmak zorunda.

Sorun şu ki satın almadim bana da arkadaş hediye etti dedigine gore babasina is yerinde vermişler herkese beles veriliyormus sanirim ben internette T14 modelini de bulamiyorum zaten bayağı aratmistim zamaninda bulamamistim çok degisik bir firma web siteleri bile tuhaf adamlarin.

O zaman tamircinin insafına bırakacaksınız kendinizi. Durumunuz biraz çıkmaz çünkü.

Sağ olasın yardim için kanka.
Zamaninda ayni bilgiyarciya farkli bir notebookumun anakart oksit sorunu için gitmiştim yapsam bile bu ileride ayni sorunu yapar bence yaptirmayalim falan demişti oyle bir dürüstlük yapmisti umuyorum ki yine oyle bir durum olsa söylerdi herhalde bakalım Valorant bile acmayan PC icin 2K gidecek uzucu ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı