Tamirci anakart çipi için 2000TL istiyor

Bende anakartta bios güncellemesi yaparken bir sorun oluştu ve pc açılmadı. Bilgisayarciya götürdüm çipi değiştireceğim dedi. Msi in çok fazla bulunmayan orta seviye gaming modeli bir anakart kullanıyordum çok kısa bi dönem satışta kaldı sonra bir daha hiç bir yerde göremedim.
Tamam değiştirelim dedim parçası ne zaman gelir dedim şanslısın Bende var o parça dedi ve çekmecesini açtı birsey aldı kasaya ya tornavida soktu çatır çutur ses geldi tamam değiştirdim dedi.
Şaşırdım ne ara değiştirdi nasıl buldu dedim.
Biraz araştırma yaptım anakartin pilini çıkartıp taktiğini anladım ayrıca anakartlarda çip değiştirme diye birsey olmadığını duydum. Ne derece doğru bilmem ama öyle duydum. Pili çıkarıp takınca anakarta reset atmak gibi birsey oluyormuş

Bende anakartta BIOS güncellemesi yaparken bir sorun oluştu ve PC açılmadı. Bilgisayarciya götürdüm çipi değiştireceğim dedi. MSI'in çok fazla bulunmayan orta seviye Gaming modeli bir anakart kullanıyordum çok kısa bir dönem satışta kaldı sonra bir daha hiçbir yerde göremedim.
Tamam değiştirelim dedim parçası ne zaman gelir dedim şanslısın bende var o parça dedi ve çekmecesini açtı bir şey aldı kasaya ya tornavida soktu çatır çutur ses geldi tamam değiştirdim dedi.
Şaşırdım ne ara değiştirdi nasıl buldu dedim.
Biraz araştırma yaptım anakartin pilini çıkartıp taktiğini anladım ayrıca anakartlarda çip değiştirme diye bir şey olmadığını duydum. Ne derece doğru bilmem ama öyle duydum. Pili çıkarıp takınca anakarta reset atmak gibi bir şey oluyormuş.

Kanka senin sorunun BIOS piliyle ilgili ya muhtemelen benim sorunum yanıkla ilgili adam senin BIOS pilini takip cikarmis ya da degismis BIOS'u resetlemiş onun zahmeti cok degil anakartlarda cip degistirme var ama riskli diye duydum bende.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı