Tamircide herhangi bir şekilde kapanmayan PC evde oyun oynarken kapanıyor

Pontean

Centipat
Katılım
23 Ocak 2022
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, başıma trajikomik bir olay gelmiş durumda. Bir aydır bilgisayarımda oyuna girince kapanma sorunu yaşıyordum. Bugün tamirciye götürdüğümde gerekli testler yapıldı, herhangi bir sorun olmadığı söylendi. Aksine evde 10 dakikada kapanan kasam tamircide üç saatten fazla açık kaldı, oyun bile oynadım kapanmadı. Eve geldiğim gibi kasayı kurdum her zamanki gibi on dk geçmeden kapandı. Evin tesisatına akımına voltajına vs alayına baktırdım sorun yok gözüküyor. Komşuya da götürdüm deneme amaçlı, orada da çalışıyor sorunsuz. Arkadaşlar sıyıracağım yakında benim kasanın derdi ne olabilir? Film, YouTube, Netflix bunlarda zaman geçirirken bir sorun yok, kapanmıyor. Ne zaman oyuna girsem sadece oyun oynarken kapanıyor. Şu da var, tamircidee komşuda oyunları da denedim, oralarda kapanmıyor. Ne yapayım şimdi, ev mi değişeyim? Başına böyle absürt bir olay gelen oldu mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarcıya götürdüğünüzde, hangi donanımı, evde bıraktıysanız onları sisteme takmadan deneyin.
Sadece kasayı götürdüm. Tüm herseyi denedim sadece şu kaldı bilgisayarcı hdm ile ekranı kendine bağladı ben dp port kullanıyorum. Acaba dp de kaçak felan olabilme ihtimaline karşı yarın hdm kablosu alıp deneyeceğim son elim de ayrıntı olarak ekran bağlantısı kaldı.
 
Sadece kasayı götürdüm. Tüm her şeyi denedim sadece şu kaldı bilgisayarcı hdm ile ekranı kendine bağladı ben DP port kullanıyorum. Acaba DP de kaçak falan olabilme ihtimaline karşı yarın hdm kablosu alıp deneyeceğim son elim de ayrıntı olarak ekran bağlantısı kaldı.

PSU'ya bağladığınız elektrik kablosu da bu sorunu yaptırır, HDMI'yı da deneyin kablo belki kısa devreye sebebiyet veriyordur.
 
PSU'ya bağladığınız elektrik kablosu da bu sorunu yaptırır, HDMI'yı da deneyin kablo belki kısa devreye sebebiyet veriyordur.
Evet tamirci o konu da uyardı beni gittim en kaliteli ara kabloyu aldım artı bide ne olur ne olmaz die pc güç kablosu da aldım değişen birsey olmadı. Yarın hdm kablosu alıp deneyeceğim denemediğim son şey umarım işe yarar. Birde aklıma şu geldi hocam ben makineyi 2k da kullanıyorum tamirci felan 1080p de kullandı hali ile monitörün den ötürü acaba 2k da fazla yüke biniyor ondan dolayı da bu sorun olabilir mi? Yani o kadar çok konu konuyu soru soruyu açıyor ki cinayet çözen ekip amiri gibi kafada kurup duruyorum.
 
Evet tamirci o konu da uyardı beni gittim en kaliteli ara kabloyu aldım artı bir de ne olur ne olmaz die PC güç kablosu da aldım değişen bir şey olmadı. Yarın hdm kablosu alıp deneyeceğim denemediğim son şey umarım işe yarar. Bir de aklıma şu geldi hocam ben makineyi 2K da kullanıyorum tamirci falan 1080p de kullandı hali ile monitöründen ötürü acaba 2K da fazla yüke biniyor ondan dolayı da bu sorun olabilir mi? Yani o kadar çok konu konuyu soru soruyu açıyor ki cinayet çözen ekip amiri gibi kafada kurup duruyorum.

2K da yük fazla olduğu için kapanma yapabilir, bu da PSU kaynaklı bir sorun.
 
Bende heyecanla cinayetin çözülmesini bekliyorum. Yarin sonucu atın lütfen.
malesef çözülmedi hala hdm ile denedim yine kapandı dedim belki mönitör de proglem vardır tv ye taktım yine kapandı 2k dan 1080p ye çektim yüklenme olmasın die yine kapandı şuan elim kolum bağlı çözemiyorum sorunu.
 
2K da yük fazla olduğu için kapanma yapabilir, bu da PSU kaynaklı bir sorun.
psu kaynaklı olsa komşu da çalışıyor mahalle camisine gidip kurdum yeminle orda bile çalışıyor tamirci de çalışıyor eve geliyorum kapanıyor .2k dan 1080p ye çektim sonuç yine değişmedi önüne geçemiyorum .

Bu sistem elektrik kesilmiş gibi kapanıyorsa, başka PSU denemelisin.
Ama sadece evde bunu yapıyor yan komşu da yapmıyor bozuk olsa heryerde yapmaz mı .
 

Geri
Yukarı