Tamirciler bilgisayarı bozuyor

Bilgisayarı açıp fanları temizlemek zor iş değil ben hep kendim yapıyorum

Masaüstü çok kolay ama dizüstü zahmetli olabiliyor tecrübeli kişi için de. Bazı dizüstü modellerinde klavyeye kadar söktürüyor o vidalar, tabii bu esnada açılmayan hatta yalama olan vidalarla karşılaşmak da olası.

En temizi boş bir vakitte kendi macununu alıp o anda işi halletmesini beklemek.

Benim laptop ısınıyor. Toz var diye tanıdık bir de bak temizletiyorum üstünü basarak abi diyorum fanları yağla makine yağı ile tamam kardeşim diyor. Gittim akşam aldım bilgisayar daha çok ısındı ve laptop fareyi çalışıyordu. Bozulmuş başka bir tamirciye götürdüm. Markalı bir yerlere adam bir açtı laptopu ne fani temizlemiş bir de işlemciyi söküp termal macun surmeden geri takmış. Laptopu tamirciye bilgisayar verilmez temizle dedik iyice bozuldu.
Benim laptop çok ısınmaya başlamıştı bir ara. Ben de internetten aynı model ve benzer modellerin sökümüyle alakalı videolar izledim. Malzemeleri alıp evde kendim yaptım. Fanı değiştirdim, macun yeniledim. 5 ay oldu, hiçbir sorun yok. Bilgisayar takır takır çalışıyor. Bir zarar gelirse diye korkudan bilgisayarı veremiyor insanlar tamirciye gerçekten.

Benim laptop ısınıyor. Toz var diye tanıdık bir de bak temizletiyorum üstünü basarak abi diyorum fanları yağla makine yağı ile tamam kardeşim diyor. Gittim akşam aldım bilgisayar daha çok ısındı ve laptop fareyi çalışıyordu. Bozulmuş başka bir tamirciye götürdüm. Markalı bir yerlere adam bir açtı laptopu ne fani temizlemiş bir de işlemciyi söküp termal macun surmeden geri takmış. Laptopu tamirciye bilgisayar verilmez temizle dedik iyice bozuldu.
Benzer bir konu açmıştım. Bir arkadaş garanti bittikten sonra teknik servis kendiniz olun demişti. Katılıyorum o arkadaşa yeniden.

Ankara Kızılay meşrutiyet caddesinde yer alan LE-ON bilgisayar ekran görüntüsü giden ama çalışan bilgisayarımı çalışamaz hale getirip bana teslim etti. İlk gün ekran kartı değişecek dedi veya bayağı yüksek bir para talep etti; madem ekran kartı peki dedim. İkinci gün sabah aradım sıfır ekran kartı takılacak değil mi dedim yok bir şey takılmayacak çip tamir edeceğiz dedi e dün söylediğinizle bugün söyledğiniz tutmuyor sizin dedim, o kadar yüksek ücreti çip tamiri için mi alıyorsunuz siz, yapmayın alacağım bilgisayarı dedim. Bilgisayarın içine ne yapılmışsa ne zarar verilmişse çalışan tertemiz bilgisayar artık çalışmıyor. Kesinlikle güvenilir bir yer değil sizler güvenilir yer bulmadan bilgisayarınızı teslim etmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı