Tamire verilen Galaxy J7 Prime Android sürümü düşürülmüş

Xiaomi kendi yazılımlarını her zaman (test sürümleri hariç) ARB = 1 seviyesinde tutar. Yazılımı arşivden çıkardıktan sonra /images/anti_version.txt belgesinden teyit edilebilir.

Diğer pek çok OEM, özellikle Samsung bu konuda epey katı. Sürüm düşürmek olanaksız.

Serviste nasıl düşürüyorlar peki Samsung M34 telefonum serviste yazılım atıldı 15 dakika da Android 13'e geri çektiler.

Serviste nasıl düşürüyorlar peki Samsung M34 telefonum serviste yazılım atıldı 15 dakika da Android 13'e geri çektiler.
Derin flaşlama ile. Cihazın bootloader'ını atlayıp direkt olarak çiple bağlantı kurabilirseniz ARB'nin önemi kalmaz (ekstrem koşullar hariç).

Bu Qualcomm yonga setli cihazlar için EDL veya MediaTek yonga setli cihazlar için BROM demek. Exynos çiplerin halka açık bir aracı veya bilinen bir güvenlik açığı olmadığından pek çok Samsung cihazda bu ihtimali es geçeriz.

Hocam ben Odin ile düşürmüştüm bahsettiğiniz şey farklı bir olay mı?
Durumdan duruma değişir aslında. İki sürüm aynı bootloader rev. sürümüne sahipse düşürme yapılabilir, aksi takdirde Odin sonsuz döngüye girer veya hata alırsınız.

Cihazın çeşitli durumları da sonucu değiştirebiliyor. En başta ne kadar güncel olduğu, ardından operatör özel sürümü olması ve Samsung'un Odin Bootloader arayüzünün bozularak sıradan Android bootloaderı gibi davranması durumlarında normalde yaşanmaması gereken flaşlamalara izin verilir.

Sizin cihazınızın modeli ve geçiş yaptığınız sürümler nelerdir?

Durumdan duruma değişir aslında. İki sürüm aynı bootloader rev. sürümüne sahipse düşürme yapılabilir, aksi takdirde Odin sonsuz döngüye girer veya hata alırsınız.

Cihazın çeşitli durumları da sonucu değiştirebiliyor. En başta ne kadar güncel olduğu, ardından operatör özel sürümü olması ve Samsung'un Odin Bootloader arayüzünün bozularak sıradan Android bootloaderı gibi davranması durumlarında normalde yaşanmaması gereken flaşlamalara izin verilir.

Sizin cihazınızın modeli ve geçiş yaptığınız sürümler nelerdir?
Samsung Galaxy J7 Prime (SM-G610F)

Uzun süre oldu ama yanlış hatırlamıyorsam Samsung'un resmi olarak yayınladığı son sürümden(8.1 olması lazım) Android 6.0.1'e düşürmüştüm.

@codefl0w Bu dediklerinizin doğru olduğuna emin misiniz? Cihaz uyumlu dosyayı seçip atınca hiç sorun yaşadığımı hatırlamıyorum.

@ciftcisami77 Maalesef anakartınızı da çalmışlar, geçmiş olsun. Üzülerek söylüyorum ancak yüksek ihtimalle işlem görmüş ve bozuk bir anakart takip sizin anakartınızı çalmışlar. Gidip geri istemeyi denemenizi tavsiye ederim.
Mümkünse bu telefoncuya bir daha gitmeyin bu olaydan sonra önce ekranınızı şimdi de anakartınızı çaldı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı