Tanıştığım Kişi Eski Mahkum Çıktı

Benim babamda 16 yıl yatmış cezaevinde. Türkiye’nin en çetin şartlarında başından çeşit çeşit olaylar geçmiş, zamanın bir çok mafyasıyla aynı cezaevinde kalmış çok şeyler yaşamış çok şeyler görmüş ama çıktıktan sonra kimseye bir zararı dokunmamış, çevresinde herkesin sevdiği, lafı sözü dinlenen, genelde haksız çıkmayan sözünün eri konuşması gereken yeri ve zamanı bilen mert bir adamdır.(Bunları babam olduğu için değil birçok insanın görüşü üzerine söylüyorum.) yani mahkumiyet gördü diye insanları tekinsiz görmek yanlıştır. Anlattığın şeylerden çıkardığım sonuç babacan, mert ve yiğit bir adama benziyor ama ülkenin yaşadığı bu değişime ayak uyduramamış kendi zamanında olduğu gibi özünü koruyup “kardeşim seri köz getirin” demek yerine meyve kesip ikram etmiş. Kısacası bir zarar geleceğini düşünmüyorum öğreneceğin bir çok şey vardır kimisi doğru kimisi yanlış ona kendin karar vereceksin artık.

Hayatın en ağır şartlarını görmüş insandır. Senle konuşması seni hedef alması degıl içini dökecek biri aramasıdır. Yol gösterici olabilir. Siz 17 yıl içeride yatmış birinden çıkabileceğiniz dersi çıkartın. Hayatta her türlü insanı dinleyin.
Çevresinde çok kişi var içini bana dökmek için değilde bence aynı fikirde olduğumuz için. Zaten içini dökmüyor. Konuyla alakasız ama şuanda deprem oldu koltuk sallanıyor diyorum ne oluyor :)

Sakın ama sakın gitme. Adam gerçekten iyi biriyse bile hasmı falan vardır ve kötü şeylere tanık olabilirsin. Tanık olursan da sıkıntı çıkar. Gitmezsen hiçbir şey kaybetmezsin ama gidersen pişmanlık yaşama ihtimalin var. O yüzden yapma.

17 yılda kafası başına gelmiştir. Ya kirli işleri çok titiz bir şekilde gizliden gizliye yürütüyordur ya da hiç yapmıyordur. Mekanına gittiğin için kafana sıkacağını sanmıyorum.
Son olarak şu şekilde düşün: Her suçlunun ilk defa suç işlediği bir an oluyor. Bu adamı bıraktığında başka bir yerde başka bir şekilde birisinin ilk suçunda mağdur/kurban olmayacağından ne kadar eminsin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı