Tanrı her şeyi biliyorsa neden imtihan oluyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hristiyanlık ilk olarak avrupaya yayıldı oradan da coğrafi keşifler yolu ile amerika kıtasına

Yahudiler yahudilik dininin sadece kendilerine verildiğine inandılar ve sadece yahudi ebeveynlerden doğan çocukların o dine mensup olabileceğini söylediler

Müslümanlığı biliyorsundur zaten

Bunlar dışında 3 kutsal kitabı da okuyup kendilerine göre hangisi daha doğruysa ona inananlarda var.
Hocam insanlara dine zorla sokulmuştur. Savaşlarla yayılmıştır. Mesela Türkler Talkan ve curcan katliamında araplar tarafından zorla müslüman olmuşlardır.
Ben öyle düşünmüyorum her dinde sorgulayabilirsin genellikle yobaz ve dindar insanlar sorgulamadan inanıyor.
Kuranda var ayetleri Allahın ve peygamberin kararlarını sorgulama yetkin yok.

Merhabalar.

İslam dinine göre konuşacağım.

Allah bizi dünyaya imtihana gönderdi. Müslüman ve iyi olursak cennete, müslüman olmazsak iyi veya kötü olmamız fark etmiyor cehenneme gideceğiz. Olay şu Allah bizi görüyor ne yapacağımızı biliyor iyi olacağımızı kötü olacağımızı müslüman olup olmayacağımızı. Eğer Allah her şeyi biliyorsa imtihan diye bir şey olmaz, imtihan varsa Allah her şeyi bilmiyordur. Allah'ın derdi neydi de bizi yarattı?
Sonradan dönüp "Tanrım bize hiç şans vermedin ki" demememiz için.

Hocam insanlara dine zorla sokulmuştur. Savaşlarla yayılmıştır. Mesela Türkler Talkan ve curcan katliamında araplar tarafından zorla müslüman olmuşlardır.

Kuranda var ayetleri Allahın ve peygamberin kararlarını sorgulama yetkin yok.
Sorgulama deyince aklına sadece Allah ın kararları gelmesin.
Tabi ki de zorla sokulanlar var ama bütün insanları bu kefeye koymak hata olur.

Ben sana sadece düşüncemi paylaşmak istiyorum. Din, devlet gibi toplumsal kaygı güten oluşlar insanlara tabiri caizse çobanlık yapmak içindir. Her insan düşünmüyor. Düşünen adam öyle yada böyle yolunu bulur, "Sokrates peygamber miydi?" gibi sorular gördüm. Hz. İbrahim 'in hikayesini duymuşsunuzdur. Önce aya ve güneşe bakarak tanrı kabul ediyor sonra düşünerek güneş ve ayın onun tanrısı olmayacak kadar aciz olduklarını görüyor. İnsan bir fıtrat üzerine doğar. Bakarsan etrafına her dinin bir yaratıcısı; iyilik, kötülük kavramı; cennet, cehhennem kavramı bulabilirsin. Ben tanrının varlığı bilinmez diyen adama sözüm yok ama kalkıp tanrı, yaratıcı yok diyor ise o zaman ben ona hangi dine mensupsun derim. Çünkü din inanç üzerinedir. Birşeye inanıyor iseniz inancınız var demektir. Buna Kuran derseniz Müslüman, bilim derseniz ateist diyorlar. Velhasıl kelam konu saptı demek istediğim şu ki aslında dinlerin hepsi aynıdır. Tanrı kavramı insanın içinde bilinmez bir arayıştır. Müslümanlık veya herhangi bir din. Sadece insanları içlerindeki olgulara cevap vererek, aynı çatı altında onları toplar. Her din böyledir. Yaratıcı kavramı evrensel, Allah kelimesi Arap Kültürüdür. İbadet evrensel, namaz kültürdür. Herkesin ibadeti namaz olarak yapması toplumu bir arada tutar.
Böyle konular gördüğümde gerçekten yazmadan duramıyorum. Sizi yargılamak değil amacım sadece dini etrafınızda gördüğünüz insanlardan öğrenmeyin.
İslam dinine mensupsan sorgulamayacaksın. Sorgulamak falan yok. Sorgularsan dinden çıkarsın. Bu dogmaya mecburen inanacaksın yapacak bir şey yok. Allah'ın işine karışılmaz İslam'a göre.

Şeriatla yönetilen ülkede olsaydık şuan bu yazdıkların için sana tövbe şansı verirlerdi tövbe etmeyip sorgulamayı kesmezsen seni öldürürler.

Tabi inanıp inanmamak sana kalmış. Dileyen iman eder dileyen inkâr eder. Ama iman ettikten sonra şüphelenip sorgulamak dine aykırıdır.
Al sonra neden sinirleniyorsun.

"bütün peygamberler neden Arap?"
Yanlış bilgi vermeyelim! Bütün Peygamberler Arap değildir. Farklı ırklardan olan çok Peygamber vardır.
Dinler arap toplumlarını düzeltememiş. :)
İnsanların işlediği amel kendini ilgilendirir. Bu yüzden dini suçlamak çok yanlış bir fikir.
@Gezenbocuk45 Madem tüm dünyaya seslenecekti neden sadece her yere göndermedi?
Kur'an da her kavme İslâmın tebliğ edildiği belirtilmiştir.

Tanrı, kaldıramayacağı taşı yaratır mı sorusu birçok insanı etkilemiştir. Burada bu ikilemli soruyu soran olmadı galiba. Kim bunu düşünüp bu şekilde sormayı bulduysa satrançta sıkışmış gibi hissettim kendimi resmen.

Tanrı, kaldıramayacağı taşı yaratır mı sorusu birçok insanı etkilemiştir. Burada bu ikilemli soruyu soran olmadı galiba. Kim bunu düşünüp bu şekilde sormayı bulduysa satrançta sıkışmış gibi hissettim kendimi resmen.
Bende sana şu soruyu sorarak cevabını versem. İnandığın tanrı bir mi, tek mi? Ben tek olduğuna inanıyorum. İnandığın tanrı insan gibi varlık ise taşla kıyaslarsın büyüklüğünü.
Sadece Allahın kararları değil dinle ilgili hadis ayet vs. kavramları sorgusuz kabul etmek zorundasın. Din konusunda gerçekten sorgulama yok.
Dayanağınız nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı