Tanrı insanları neden yarattı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amacının bulunabileceğini ve açıklanabileceğini düşünmüyorum çünkü insan aklıyla idrak edilebileceğini sanmıyorum. Zira hayal edilemeyecek kadar büyük bir evrenin içindeki toz zerresinin atomunun trilyon üzeri trilyonda biri kadar bile yer kaplamayan insanın varlığının amacını sorgulamak düşünmek mantıksız geliyor.

Bu sorunun cevabını bilebilmemiz için yaratan ile aynı akıl seviyesine sahip olmamız lazım bir oyun yapsan kod dışında başka şeyler yapabilir mi yapamaz.

Yahu kardeşim bu ne saçma bir benzetmedir. Allah bizim üzerimizden para mı kazanıyor? Oyun yapımcıları ile karşılaştırıyorsun

Cevap ver o zaman bakalım, yapımcılar oyunu neden yaptı? ve Allah bizi neden yarattı? İkisi arasındaki benzetmeyi nasıl yapacaksın, merak ettim.

Doğadaki canlılara yıldızlara gezegenlerin işleyişine vücudumuzun görevlerindeki düzene bakarsak yaratıcı var bence. Arada kafam karışıyor agnostiğim büyük ihtimalle kendimce uyduruyormuşum gibi geliyor bazen. Bir şeye inanmak sanki içgüdüsel biraz. Tanrıyı insan aklıyla yaratmış olabilir çünkü beynim bu evrenin kendi kendine oluşmasını mantıksız buluyor olmalı.

Bence doğaya sahip çıkmaları için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…