YOZGATLIBİRİNSAN
Centipat
Daha fazla
O zaman savaşta oturalım da öldürsünler bizi.Peki neden savaş durumunda adam öldürmek günah değil?
Tanrı'nın verdiği canı almıyor musun sen işte?
Yok, savaş dışında öldürürsem Tanrı'nın verdiği canı alıyorum, ama savaşta öldürürsem bir şey olmuyor.
Bu nasıl bir mantıktır ya.
Masum insan ? Savaşta masum insan olursa bağışlanmalıdır diyor zaten. Müslüman olması önemli değil.
Eğer iman ederse bağışlanmalıdır diyor.Masum insan ? Savaşta masum insan olursa bağışlanmalıdır diyor zaten.
Neredeyse hepsinin ilam alimi olması dışında sorun yok. İşine gelen alimi kabul et, işine geleni reddet. Güzel.Tamam kaynak kısmını bulabilmişsiniz sonunda. Şimdi okuyun bana orada 1. el olan kaynakları. Nesnel ve yorumlanmamış olan kaynakları.
Bak şimdi aklıma Nebe suresi 33. ayet geldi.Ganimetleri ve Kadınları(Cariyeler) da çok ihtiyacı olan Allah'a gönderiyoruz.
Dinime saygısızlık yapmayın. Burada güzelce tartışıyoruz.Ganimetleri ve Kadınları(Cariyeler) da çok ihtiyacı olan Allah'a gönderiyoruz.
Birisi sana iyilik yapınca teşekkür ediyorsun. Seni yaratana teşekkür etmeyip bir de adalet bekliyorsun. Komik.Kendisine inanmayınca ona ceza vermek, bu varlığı adaletsiz yapmaz mı?
Sorun da düzenin bir parçasıdır. Sorun düzensizliğin olduğu anlamına gelmez. Yaratıcı düzenine sorununu da eklemişse bu düzensizlik demek olmuyor. Artık ben gülüyorum.Güllük gülistanlık, hiçbir sorunu olmayan bir düzen. benim anlattığım düzen ise "zorunlu" düzen.
Uydurduklarınızla susmanız en "münasibi".Birini öldürmemenin tek şartı "iman" etmesi. Bu mu en 'münasibi'?
Tamam savaş olmadığı durumlarda kimseyi öldürmeyin denmiş can güvenliği için. Savaş olduğu zamanlarda yapabileceğin bir şey yok zaten sen söyledin.Mantıklı bir cevap değil bu işte.
Çok basit bir soru benim sorduğum.
Savaş ölümsüz bitiyor demedim zaten, dikkat edersen her ikisinde de Tanrı'nın verdiği canı alıyorsun, hiçbir fark yok aralarında.
Masumları öldürmemek İslam'ın emridir. Eğer senin karşına çıkan biri masum olsa savaşmazdı seninle. Savaşta masum kavramı yaşlılar, eli silah tutmayan kadınlar ve çocuklar için geçerlidir.Savaşta Müslüman olmayan masum insanlara ne olacak?
Deizm tanri vardir ama kendi haline birakmistir demez.Deizm denilen şey ateistliğin laciverdi. İman bir bütündür bir kısmına inanıp diğerine inanmazsan kafir olursun. Deizme göre yaratıcı vardır ama yarattıkan sonra herşeyi kendi haline bırakmıştır. Kuranda Tevbe Suresi 16. ayette yaratan açıkça "Sizi kendi halinize bırakacamızı mı sandınız" buyuruyor. Kısaca deizm denilen şey bir aldatmaca bir kendini kandırma ve rahatlatmadır.
Beni yaratmasını ben istemedim, o istedi, o yarattı.Birisi sana iyilik yapınca teşekkür ediyorsun. Seni yaratana teşekkür etmeyip bir de adalet bekliyorsun. Komik.