Pokemon Ferhat
Centipat
Bu dine inanmamamız ve bu nedenle de savunmamamız bizi İslam düşmanı yapmıyor. Şunu anlayın artık. Bize mantıksız gelen yerleri ve çelişkileri söyleyince de dinine hakaret etmiş olmuyoruz. Aklımızın alamayacağı kadar büyük bir yerde düzensizlik olmadığını nereden biliyorsun? Gezegenimizi örnek veriyorsan da bu tamamen tesadüftür fikrimce. Sebebi ise bu tesadüf olmasaydı bizler olmayacaktık. Artık kutuplaşmayı bırakın da normalce tartışın lütfen.Aynen öyle. Belli başlı kişiler her fırsatta birilerinin dinine laf atma derdinde. Artık bu durumdan çok sıkıldım. Kendi fikrini belirten insanların olduğu gayet güzel bir din konusuna, "yazılanları görünce hevesim kaçtı." diyen ateistler de var, yine aynı konuda kimse bir şey kanıtlamaya çalışmıyorken konuyu dine getirip kendi boynuzu yüzünden ölen keçi fotoğrafı atan ve "hani düzen? Evrende düzen falan yok" diyen insanlar da var. Bu durumdan çok sıkıldım.
Bunu yazınca zihniyetiniz ortaya çıkıyor işte. Sence bu fkirleri olan birisi kendi isteği ile ibadet eder mi? Hayır. Ama yapılan dayatmalar yüzünden kimse fikirlerini tamamen açıklayamıyor, ben de dahil olmak üzere. Baskının nasıl normalleştirildiği yansıyor. Bununla bir de mizah yapmaya çalışmak mide bulandırıcı bence.Konu sahibi sosyal de: Allah yoktur.
Evde: Anne öğlen namazımı kıldım.
Düzgün okuyun, düzgün anlayın lütfen. "Kimse benim dinimi eleştirmesin, eleştiren herkes İslam düşmanı" demedim ben. Her şeyin, her konunun bazı insanlar tarafında dine çekilmesine kızıyorum. Ben din konusunda artık tartışmayalım diyorum, siz bana, "ya düzensizlik varsa?" diyorsunuz. Bırakalım artık şu hiçbir sonuca varmayan tartışmaları. Gören de "dinimi eleştiren herkes hakaret etmiş demektir" demişim sanacak. Okuduğunuzu anlama ile ilgili bir sorununuzun olduğunu daha önce de hissetmiştim zaten.Bu dine inanmamamız ve bu nedenle de savunmamamız bizi İslam düşmanı yapmıyor. Şunu anlayın artık. Bize mantıksız gelen yerleri ve çelişkileri söyleyince de dinine hakaret etmiş olmuyoruz. Aklımızın alamayacağı kadar büyük bir yerde düzensizlik olmadığını nereden biliyorsun? Gezegenimizi örnek veriyorsan da bu tamamen tesadüftür fikrimce. Sebebi ise bu tesadüf olmasaydı bizler olmayacaktık. Artık kutuplaşmayı bırakın da normalce tartışın lütfen.
Aklıma bazı insanların bilimi tanrılaştırması geldi. Halbuki bilim bizim varoluş sorumuza cevap vermiyor, amacı da bu değil zaten. Bilim en basit tabirle evrenin çalışma, işleme mekanizmasını anlamaya, anlatmaya çalışır.İsteyen istediğine inanabilir ve bilmiyorum arkadaşlar biliyor mu ama bilimin de doğruluğu kesin değildir.
Sadece şu andan bahsetmiyorum. Çünkü şu mesajı yazan ben değildim. Hani daha sonra düzenlediğiniz mesajvar ya, hatta benim hakkımda. İşte o. Hakaret etmek istemem ama şu an yaptığın gerçekten iki yüzlülüğe giriyor. Konu başlığını atabilirim ancak daha uzatmaya gerek yok.Düzgün okuyun, düzgün anlayın lütfen. "Kimse benim dinimi eleştirmesin, eleştiren herkes İslam düşmanı" demedim ben. Her şeyin, her konunun bazı insanlar tarafında dine çekilmesine kızıyorum. Ben din konusunda artık tartışmayalım diyorum, siz bana, "ya düzensizlik varsa?" diyorsunuz. Bırakalım artık şu hiçbir sonuca varmayan tartışmaları. Gören de "dinimi eleştiren herkes hakaret etmiş demektir" demişim sanacak. Okuduğunuzu anlama ile ilgili bir sorununuzun olduğunu daha önce de hissetmiştim zaten.
Technopat, her türlü düşünce ve farklı fikirlere sahip insanların tartışma yapabileceği nadir yerlerden biri.İnanmayanlar kulubüne hoş geldiniz.
Artık burası artık Technopat sosyal değil, gayri müslim forumu olmuş.
Sürekli inanca karşı açılan konular beni buradan soğuttu.
Ben söylemlerimle benden farklı düşünen insanlar için onlar o zaman şöyle veya böyle düşünüyor gibi bir niyette değildim ve eğer öyle anlaşıldıysa bunu düzeltmek isterim. Sadece belli başlı bazı konularda kendi inancıma göre düşüncelerimi açıkladım. Dileyen evrenin yaratıcısının evrenin kendisi olduğunu düşünsün dileyen evrenin yaratıcısının ilahi bir güç olduğunu düşünsün kimse kimsenin inancını değiştirebilecek güçte değil böyle bir güce zaten gerek de yok.Evrenin yaratıcısının evrenin kendisi olduğunu düşünen ve bunu gayet mantıklı bulanlar da mevcut. Söyleminizden bir yaratanın olduğuna inanan her insan deist/teisttir anlamı çıkıyor. Evrenin nasıl yaratıldığı bir belirsizlik, ve siz o belirsizlik içinde, evreni bilince sahip bir tanrı yaratmıştır diyorsunuz. Üçgen peynir örneğini vermemin sebebi ise bu düşüncenizi bir kutsal kitaba dayandırmanız.
Bundan 5 asır önce Descartes, 4 asır önce de Spinoza Tanrı'nın varlığı üzerine ontolojik kanıtlar ortaya koymuş.Bundan 14 asır önce birisi "Bir tanrı var, ben de peygamberim" demiş...
Sadece şu andan bahsetmiyorum. Çünkü şu mesajı yazan ben değildim. Hani daha sonra düzenlediğiniz mesajvar ya, hatta benim hakkımda. İşte o. Hakaret etmek istemem ama şu an yaptığın gerçekten iki yüzlülüğe giriyor. Konu başlığını atabilirim ancak daha uzatmaya gerek yok.
Eki Görüntüle 654432
Buna bir şey demedim. Sadece daha önce İslam düşmanı denmedi tarzı bir cümle kurduğunuz için bunu örnek gösterdim.Asıl siz tartışmayı seçiyorsunuz. Başka bir konuda bunu neden yaptığımı detaylı bir şekilde açıkladım ve siz de açıkladığım mesajı onaylar nitelikte beğeni koydunuz. Bence bu da iki yüzlülüğe giriyor. Hatta özür de diledim.