Tanrı Sadist mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hâlâ olaya duygusal yaklaşıyorsun. İnsanlar duygusal varlıklardır. Dünya üzerinde yaşanan kötülükleri görüp suçu Tanrı´ya atmak az önca dediğim gibi Tanrı´ya bir insan gibi yaklaşıldığının göstergesi. Tanrı dünyaya müdahale etmek zorunda değil. Tanrı´nın yarattığı bir evrende fizik kurallarına uyan her olay gerçekleşebilir. İyilik ve kötülük biz insanlar için var olan bir kavram. Tanrı insanlar gibi iyi ya da kötü olmak zorunda değil.

Ama kaderi ne de olsa Allah yazdı cehenneme gireceksek de gireriz deyip tüm suçu ona atmak da mantıklı değil. Çünkü o bize bir irade ve akıl verdi. İyiyi ve kötüyü ayırt etmemizi sağlayan bir akıl. Bu nimeti de kullanmak bizim elimizde. Yaptığı şeyin günah olduğunu bile bile buna devam eden birisi tabii ki cezalandırılmalı.

O zaman insanları istediğin gibi değiştirebilme ihtimalin varken onlara acı çektirme isteğinin sebebi nedir?

İnananlara diğer boyutta, burada çektiği acılarla kıyaslanamaz bir ödül verecek olmasını hesaba katmayı unutuyorsunuz.

O zaman insanları istediğin gibi değiştirebilme ihtimalin varken onlara acı çektirme isteğinin sebebi nedir?

Şöyle o zaman knk.

"Bir öğretmen bütün öğrencileri sinavdan geçirip hepsini sevindirebilecekken neden sinava stresini onlara yaşatıp, saç baş döktürür ki"

gibi bir soru oluyor.

İslam inancinda sinav anlayisi vardir, o yuzden bu ornegi verdim.

Ayrica ben kendim deizme yakin biriyim, henuz tam islamdan uzaklaşmadım fakat hadisler konusunda güvenim sarsılmıştır

Ayrıca o işkenceleri anlatir ki gitmeyin diye, her şey zıttıyla bilinir arkadaşlar, siz bir şeyin zıttını ne kadar iyi bilirseniz o diğer zıttı da o kadar iyi anlarsınız.

Misal bir çocuk elini sobaya soktuğunda ona elin ufacık yanıcak demezsiniz, işte mecaz tabir olarak, kül olursun dersiniz. Ki buda elini sobaya sokmamış zıtlık durumunun değerini daha iyi anlar, gibi düşündüm ben

Herkes müslüman değil, dünyada 5000 tane din var. Sırf iman etmediğin için de gidiyorsun cehenneme (sonsuza kadar). Ben averaj bir müslümandan daha iyi biriyimdir ama ben inanmadığım için cehenneme gideceğim islamiyete göre.

Hocam kaderin seninle birlikte mi gelir yoksa her insanın kaderi önceden yazılmış mıdır? İnternette araştırdığım zaman kader önceden yazılmıştır diye şeyler görüyorum. Eğer böyle ise olacakları o belirliyor demektir. Eğer sen birisine şans adı altında bir yol daha gösterirsen ve o yolun nereye çıkacağını bilirsen pek şans olmaz.
Tanrı sadist olamaz. Eğer sadist olsaydı olumlu bütün duygular var olmazdı.
Hocam sadistlerin olumlu duyguları yok mu?
Hocam birisinde insan ahlak yasasına göre yapılması zaten yanlış olan şeyler oluyor. Mesela adam öldürürsen hapse gidersin ama senin yaptıklarından daha çok yapmadıklarından dolayı, hiç kimseye karışmamana rağmen cezalandırılman biraz...
O zaman neden sadece kendi varlığına inanmasa da diğer herkesle huzur içinde yaşayan, kimseye bir kötülüğü olmayan insanlara o kadar acı şeyler yapacağını belirtmiş? Zamanında ona da kendisi bir kitap yollayıp sonrasında başka bir kitap yollayıp en son yolladığına inanmayanlar cehenneme gidecek deniyor.
Eğer onu linçleyenler hakettiği için yapıyorsa sadistliğe girmez ama eğer canı acı vermeyi sevdiği için giriyor ise sadistlik sayılır. İnançsızlar neden sonsuza kadar cehennemde kalacak diye belirtiliyor? Bu yine de adil değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…