Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu tür konularla ilgili herhangi bir yaptırım düzenleme vs. getirilmediği sürece açılacaklar ve bizde tartışacağız. Zaten bu tip konular çoğu zaman kilitleniyor.

Allahın varlığını kanıtlayacak objektif bir bulgu olmadığı gibi, yokluğunu kanıtlamak için de pek kanıt gösterilmesi mümkün değildir.

İnancın temeli korkuya dayanır, hangi dini inanç olursa olsun karşı gelenin cezası hep ilahi bir biçimde belirlenmiştir. Bu yüzden bu kavram hayata girmiştir.

Peki ya, korkmayı bırakırsanız ne olur?

Her şey yasak demek biraz abartı bence. Müslümanlıkta yasak olan çoğu şeyin zaten zararlı olabilecek şeyler olduğunu düşünüyorum.
Her şey demek biraz öyle kusura bakmayın. Ama onlar dünya üzerinde var ise neden yasak. Hadi yasak olacak hiç dünyaya göndermeseymiş tanrı. Düşüncem yanlış olabilir.
Hocam kendinizce haklısınız fakat tanrı bu kadar büyük bir varlıksa neden bizim ibadetimize ihtiyaç duyuyor? Neden söylediklerini yapmazsak bizi cehennemle tehdit ediyor? Neden tüm kitaplar aynı coğrafyaya indirilmiş neden Amerika kıtasına değil neden avrupa kıtasına değil de 3 kitap da ortadoğuya indirilmiş? Bunun haricinde ben diyelim 70 yıl yaşayacağım 70 yılımı varlığıda yokluğuda kesin olmayan bir şey için heba edemem.

Herkesin kafasında bir teori, herkes kendi yalanına inanıyor. Sağ twix mi sol twix mi?
İkisini dene tarafını seç.

Evet bende bundan bahsediyorum. Sonunda aynı fikirde olduğum biri. Varlığıda yokluğuda kanıtlanamaz. Dinler korku üzerine kurulmuştur. Emredilen şeyleri yapmazsak cehenneme gideceğimiz söylenmiştir. Ama ya korkmazsak, ya korkusuzca sorgularsak ne olur?
Herkesin kafasında bir teori, herkes kendi yalanına inanıyor. Sağ twix mi sol twix mi?
İkisini dene tarafını seç.
Haklısınız hiçbirinin doğruluğu yok. Herkes kendince inanıyor.

Şansi görüşüm bu tarz konuları tartışmak çok saçma. Elle tutulur bir kanıt yok, her şey bir teoriden ibaret. Kimse kimseye bir bilgi vermiyor. Herkes kendi yalanını savunuyor.

Komikmiş . Münafık kelimesinin anlamını bile bilmeden bana münafık demek de ayrı bir ironi. Neye inandığın umrumda değil. Ancak münafık kelimesinin bile anlamını bilmeden iftira atmanın da hiçbir mantığı yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…