Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir insanın evreni parçalaması fiziksel olarak imkansız, ama bir balta yardımıyla kafatasını parçalayabilmesi mümkün. Sen yapamıyorsun diye bütün insanlar yapamıyor değil.

Üstte, benim gücüm onu yapmaya yetmiyor demişsin zaten. Yani diğerleri evreni parçalayıp Allah'ı bulamaz değil.

Peki, biz öldüğümüz zaman ahirete gideceğiz.
O zaman herkes kendini öldürsün, Allah var mı, yok mu öğrenelim.
Evet mantıklı, ama acelesi yok, zamanı geldiğinde görürüz.
Üstte, benim gücüm onu yapmaya yetmiyor demişsin zaten. Yani diğerleri evreni parçalayıp Allah'ı bulamaz değil.

Benim verdiğim örneğe sadece senin gücün yetmez, ama senin verdiğin örneğe kimsenin gücü yetmez. Sen şu an düşünceni savunmaktan çok, kelime oyunu yapıp haklı çıkmanın yolunu arıyorsun, birazdan ilk okul 1. sınıf laf sokmalarına da başlarsan şaşırmam.

Benim de senin kafanı parçalamaya gücüm yetmiyor o zaman. Yani beynin yok demeye devam edebilirim.
MR görüntüleme, EEG kontrol gibi tekniklerle somut olarak bulabilirsiniz beyni.

Siz insanları inandırmak için akla ve mantığa uymayan saçma örnekler vererek insanları dinimizden daha da soğutuyorsunuz. Düzgün bir biçimde açıklamanızı dilerim.

İşte o zaman beni bul hocam samimi söylüyorum.

Evet mantıklı, ama acelesi yok, zamanı geldiğinde görürüz.

Hocam tekrar düşünün lütfen.
Tek şansımız var inanmak için.
Son pişmanlık yaramıyor maalesef.
Güzel bir araştırma yapmanızı öneriyorum tekrardan.
Bir kere kalpten inanırsanız zaten anlarsınız gerçek olduğunu.

İyi günler dilerim herkese, ben son veriyorum tartışmaya

Kelime oyunu değil. Sadece senin yazdığın yanlışları düzeltiyorum. Söylediğin her şey birbiriyle çakışıyor.
1. sınıfa gitmedim orasını söylemek isterim. 2. sınıftan başladım.

Kalbim insansa ne olacak, gerçek olmadığını biliyorum. Zaten inanmak isteyen biri oo bak duvar çok güzel kesin Allah var diyerek de inanabilir. Ben inanmak veya inanmamak değil neyin doğru olup olmadığını bilmek istiyorum, körü körüne düşüncemi savunmuyorum burada diğer görüşte insanların söylediği şeylerden de bir şeyler çıkarmaya devam ediyorum.

Yani, yine Kur'an'a yönlendirmek olacak ama bunun cevabı da Kur'an'da yazıyor: İhlas suresi.

İnanmak istemeyen insan, Kur'an'a inanmaya değil yalanlamaya çalışır.

Din ile alakalı bir bilgiyi doğurup doğrulan bir varlıktan nasıl öğrenmeyi düşünüyorsun?

Ayrıca Allah'ın eşi benzeri olmadığı için kışkançlık veya ego tatmini gibi ihtiyaçları yoktur. "Yaratmak" terimi de Allah için geçerlidir. Allah'ın gerçekleştirdiği ve oluşturduğu eylemi başkası onun üstünde uygulayamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…