Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk neden TANRI'dır.
Hareketin var olabilmesi için kuvvete ihtiyaç vardır. Büyük Patlama harekettir ve ona Kuvvet ugulayan ise TANRI'dır.

Dinleri kanıtlayamazsın belki ama TANRI'nın varlığı kesindir.

Eski bir Agnostik olarak söylüyorum.

Sizce tanri kainatın kandisi midir?

Belki değildir? Sen "hareketin var olabilmesi için kuvvete ihtiyaç vardır" diyorsun. Bunu kanıtlayabilirsin. Bunu kanıtlamana yardımcı olacak her şey, büyük patlama ile beraber oluştu. Fizik kurallarını oluşturan büyük patlama fizik kurallarından da etkilenmez.

Evren ile ilgili ne kadar bilgimiz var ki "kesin" ifadesini kullanıyorsunuz?

Bana göre var, ancak başkasına göre olmayabilir. Şayet var ise ölüm sonrası hayatta etkileşim kurabileceği için varlığını kanıtlayabilecek olanlar mezardakiler, onlarda henüz geri gelmediği için bilemiyoruz. Tartışmanın çok anlamı olmadığı bir konu aslında, ruhen inanmak isteyen inanır ve bence insanların tanrı inancının olup olmaması eleştirilmemeli.

Hayır.
Çünkü başlangıcı ve sonu olan varlık tanrı olamaz.
TANRI'nın başlangıcı ve sonu yoktur.

TANRI bilinçlidir ve sürekli yaratma halindedir. -Örnek, Evrim-
Evrenin sonunun veya başlangıcının olduğunu nereden biliyorsun? Belki de devridaim bir evren vardır.

TANRI bilinçlidir ve sürekli yaratma halindedir. -Örnek, Evrim-
Lütfen bu yorum şaka olsun. Evrim başlı başına tanrının varlığına ters zaten. Bu neyin saçmalığı ya çıkıp evrimi tanrıya bağlıyorsunuz. Bu yeni nesil dinciler kendilerini güya uyanık akıllarınca evrimi reddemeyeceklerini anlayınca evrim dinde de var yalanını ortaya atıyorlar. Evrimin bilinci de falan da yoktur, hiçbir şeyi bilerek, isteyerek evrim tasarlamaz. Evrim kör bir tasarımcıdır. Evrimi tanrının varlığına kanıt göstermek akıl tutulmasıdır.

Bu konuların artık ben tanrıya inanmıyorum diyerek şov yapmak için açıldığına inanmaya başladım. Ne kadar tartışırsan tartış, ne kadar kanıt koyarsan koy, ne kadar argüman çürütürsen çürüt gene de inanmayacaksınız. Çünkü işinize gelmiyor. Neredeyse hepimiz Allah'ı tanrı olarak kabul ediyorduk(ben dahil birçok kişi hala kabul ediyor.). Allah'ın zorunlu kıldığı şeyleri yapmak zorunuza gittiği, üşendiğiniz için ve inançsızlık daha tatlı geldiği için istersem sabaha kadar argümanlarınızı çürüteyim gene inanmayacaksınız. İnanmayanlara saygım sonsuz, istedikleri dine inanabilirler veya inanmayabilirler. Fakat "Allah yok, Allah'ı yedim" gibi cümleler kurarak dikkati üstünüze çekmeye çalışmanın da, kavga ortamı oluşturmaya çalışmanın da anlamı yok. Lütfen saygı içerinde yaşalım, yaşatalım.

Peki bilebilir miyiz insanların senin söylediklerin hakkındaki düşüncelerini? Nasıl bileceğiz dediğin kişileri? "Bilmeye gerek yok, ben ortaya attım. Üzerine alınan alınsın." gibi bir söylemde, o zaman da herkes "Ben haklıyım işte." tribine girecek. İnançsızlar "Ben demiştim." diyecek, inanan biri yine laf atacak ve yine kavga çıkacak. Ben zaten karşıyım bu konuya. Hatta açılmasın bu konu diye başlık açtım linç yedim. Eee, şimdi kim haklı? Sorun sen veya ben değil. Bu forumda ve genel olarak (bende dahil) insanımızda tartışma kültürü yok. Adam diyor ki, "Maymundan geldiğimizi iddia eden biri ile tartışmaya girmem." deyip alay ediyor. Ve bu adama "Gülünç duruma düşüyorsun." deyince de, kabul etmiyor. Eee yine şimdi kim haklı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…