Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaynak Hz. Muhammed.

Az önce arkadaşımla geçen konuşmada bunu söylemişti nedense aklıma geldi.

Screenshot_20220717_221353.jpg

@505913 hocam sizlerin dediği hadis muhtemelen. Bu durumu açık şeklide söyleyen bir ayet yok ancak her ayet çarpıtılarak istenilen söyleniyor.
Hz. Peygamber (asv) şöyle buyurmuştur:

“Cennetlikler cennete, cehennemlikler de cehenneme girdikten (ve ancak Cenab-ı Hakk’ın bildiği bir müddet geçtikten) sonra Allah: ‘Bir hardal tanesi kadar imanı olanları cehennemden çıkarın’ buyuracak ve çıkarılacaklardır…” (Buharî, İman, 15; Müslim, İman, 147-149).

@Xantern neden bu şekilde kestirip atıyorsunuz hocam ?

Bu sözlerinize istinaden ''kötü bir insansa cennete gidemez.'' bu durumlar hakkında kesin cehennemde kalır veya cehennemden sonra cennete girecek şeklinde ne bir ayet, ne bir kaynak var. (Mümin olarak ölecekler için)

Mümin olmayanlar için kesin azap olacağı söylenen ayetler mevcut ancak iman edenler için ayet mevcut değil.

@505913 hocam sizlerin dediği hadis muhtemelen. Bu durumu açık şeklide söyleyen bir ayet yok ancak her ayet çarpıtılarak istenilen söyleniyor.

“Cennetlikler cennete, cehennemlikler de cehenneme girdikten (ve ancak Cenab-ı Hakk’ın bildiği bir müddet geçtikten) sonra Allah: ‘Bir hardal tanesi kadar imanı olanları cehennemden çıkarın’ buyuracak ve çıkarılacaklardır…” (Buharî, İman, 15; Müslim, İman, 147-149).

@Xantern neden bu şekilde kestirip atıyorsunuz hocam ?

Bu sözlerinize istinaden ''kötü bir insansa cennete gidemez.'' bu durumlar hakkında kesin cehennemde kalır veya cehennemden sonra cennete girecek şeklinde ne bir ayet, ne bir kaynak var. (Mümin olarak ölecekler için)

Mümin olmayanlar için kesin azap olacağı söylenen ayetler mevcut ancak iman edenler için ayet mevcut değil.
Ben de bu ayetin süslü püslü olmayan versiyonunu söyledim...

“Cennetlikler cennete, cehennemlikler de cehenneme girdikten (ve ancak Cenab-ı Hakk'ın bildiği bir müddet geçtikten) sonra Allah: ‘Bir hardal tanesi kadar imanı olanları cehennemden çıkarın' buyuracak ve çıkarılacaklardır…” (Buharî, İman, 15; Müslim, İman, 147-149).

@Xantern neden bu şekilde kestirip atıyorsunuz hocam?

Bu sözlerinize istinaden "kötü bir insansa cennete gidemez." bu durumlar hakkında kesin cehennemde kalır veya cehennemden sonra cennete girecek şeklinde ne bir ayet, ne bir kaynak var. (Mümin olarak ölecekler için)

Kuran'da neden orada sonsuza dek kalınacağı söylenir?

Ben de bu ayetin süslü püslü olmayan versiyonunu söyledim...
Ayet değil. Hadis.

(Buharî, İman, 15; Müslim, İman, 147-149)
Bu ayet olduğu anlamına gelmiyor mu? Ben öyle sanıyordum.

Buhari, hadisleri toplayan bir adam. Bu da onun kitabında geçen bir hadis.

Kuran'da neden orada sonsuza dek kalınacağı söylenir?

Ne demek istediğiniz anlayamadım hocam. Kuran'da şirk koşan ve iman etmeyenler için sonsuz azap olduğu açık şekilde belli ancak iman eden kişiler için durumun aynı olmadığını söyledim. Yani sizlerin "kötü bir insansa cennete gidemez." kısmını tamamı ile çürüttüm. Burada kötüden kastınız nedir? İşin felsefik değil İslam kısmında olduğum için ne kötüdür kısmına girmiyorum.

neden allahın olduğu kanıtlanmıştır gidin kuran okuyun anlarsınız ateistler.
Umarım şaka yapıyorsundur.

Yani şu konuların açılmasına karşıyım. Cevap da vermeyeyim diyorum ama yorumlara bak aga. Kafayı yersin. Kur'an şöyle diyor, böyle diyor. Şu an elimin altında Kur'an var, anlaya anlaya, not ala ala okuyorum ve birçok da yanlış buldum. Kur'an, bilim ile çelişmez diyen ilahi profesörleri, hangi işkembeden sallıyor, işlerine gelmiyor da bilerek mi sallıyor yoksa gerçekten de gözleri kör mü olmuş anlamadım? "Tanrı var mı?" sorusu baştan hatalıdır. Hee ama bu soru sorulabilir mi? -Evet. Ama düzgün bir tartışma ortamında. Peki, burası düzgün bir tartışma ortamımı? -😂🤣 Kimse bunu bilemez. Ancak Descartes gibi Tanrı fikri oluşturabiliriz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı