Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dayanağınız, düşünceniz ve fikriniz nedir de "Tanrı yok." fikrini benimsediniz?
Bir şeyin bilimsel olarak var olabilmesi için bir insanın onu 5 duyu organı ile hissedebilmesi gerekmektedir.

1-) Allahın kokusu yok.
2-) Allahın tadı yok.
3-) Allahın sesi yok.
4-) Allahın görüntüsü yok.
5-) Allaha dokunamıyoruz.

Demek ki yok.

Sahiden dini bir olayı bilim ile açıklamayı mı deniyorsun?

Hocam aslında bütün evren kaostur. Zaten bu muhteşem tezat da burada başlıyor. Bütün evrende patlamalar, yangınlar, felaketler oluyor. Ancak bunlar o kadar nizami şekilde oluyor ki. Kaosun düzenlenmesi olarak düşünüyorum ben bunu. Zaten evrende düzen olup da kaos olmasaydı; tanrının gücü sınırlandırılmış olmaz mıydı? "Tanrı kaos yaratamıyor mu?" diye sormamız gerekirdi o zaman.
"Evrende var olan tek düzen, evrenin oluşturduğu düzendir." demişsiniz. Ancak evren dediğimiz olgunun; yaratma, akıl etme, ihtiyaca göre sunma gibi özellikleri yok ki. Evren nasıl bir bilgiye sahip olabilir ki; maddesizlikten -BigBang'e göre- maddeye geçip de bir şeyler yaratma fikrine sahip olsun.
İkimiz de evrendeki düzeni ve mükemmelliği kabul ediyoruz. Ancak fikirlerimizin çakıştığı nokta şu: Siz, evrenin düzenini yine kendisinden biliyorsunuz. Ben, bu şekilde bir KAOTİK DÜZENİN, üst bir akıl tarafından tasarlanması gerektiğini düşünüyorum.

Sahiden dini bir olayı bilim ile açıklamayı mı deniyorsun?

Dini bir olay bilimle açıklanamıyorsa gerçek değildir.
Sen din dediğimiz annenin babanın körü körüne inandığı için seni de inandırdıkları şeyi bilimden üstün mü görüyorsun?

Sen Mars'ı gördün mü, dokundun mu, kokusunu aldın mı?
Hayır, o zaman Mars'ta yok inanmayalım.
Lütfen fotoğrafları var deme, o zaman biri tanrının fotoğraflarını yaysın inanalım.
Mantığınız çok saçma.

Ciddi mi yazıyorsunuz yoksa bu argümanı dile getiren ateist, bilimci insanlar ile dalga mı geçiyorsunuz?

Etrafıma baktığımda bu kadar kusursuz şeyler tesadüf olamaz, bu bile tek başına kanıt bence. Ayrıca inanıyorum elhamdülillah, inanmıyorum demedim.

-Allah var mı?
+E var.
-Kanıtı ne?
+Kur'an.
-E Kur'an'ı kim yazdı?
+Allah.
-Allah'ın kanıtı ne?
+Kur'an.
Sonuç: Kısır döngü.
Sen nasıl Allah'ın yokluğu için kaynak gösteriyorsan, müslümanlar da Allah'ın varlığı için Kur'an'ı kaynak gösteriyor. Burada kısır döngülük bir şey yok.

Dini bir olay bilimle açıklanamıyorsa gerçek değildir.
Sen din dediğimiz annenin babanın körü körüne inandığı için seni de inandırdıkları şeyi bilimden üstün mü görüyorsun?
Evet. Allaha inanmak için anneme ya da babama gerek yok ki. Çevreye bakıp düşündüğüm zaman Allahın var olduğu bilebiliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…