Tanrı var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz"

-Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Eski zamanlarda insanlar, yaşadığı hayata bir anlam kazandırmak için tanrıyı uydurmuşlardır. Bu sayede hem kendilerini hem de diğer insanları tatmin etmiş oldular fakat günümüzde bilim ve teknoloji çok fazla gelişim gösterdiği için artık tanrıya değil, kendi akıl gücümüze ihtiyacımızın olduğunu anladık. İnsanları korkutarak ve onları endişelendirerek çok kolay bir şekilde boyunduruk altına alabilir ve uzun süre yönetebilirsiniz. Fakat artık bu cahil insanların -ısrarla boyunduruk altında yaşamak isteyenlerdir- uyanıp önemli olanın tanrı değil, kendileri olduğunu anlamalarıdır. Kendi fikir ve düşünceleri ile yaşayabilen insan gerçekten özgürdür fakat dinler ve tanrılar buna izin vermez, kendi söylediklerinin doğru olduğunu aşılarlar. Peki bu cahillikten hatta ve hatta bağnazlıktan kurtulmanın yolu nedir? Cevap basit gibi gözükse de dogmatik düşüncelerle kaplanmış insanlar için zor bir cevap vardır: Sorgulamak

"Eğer bizi tanrı yarattıysa ve imtihan olmamız için bizi bu 'yalan' dünyaya gönderdiyse neden buna ihtiyaç duydu? Neden kendine inanmayanları yakıyor? Bundan zevk mi alıyor da böyle bir eylemde bulunuyor?" sorularını sorduğunuz an tetiklenecek çok insan var. Burada önemli olan, bu cahillere ve bağnazlara takılıp kendi fikir ve düşüncelerinizden vazgeçmemektir.

İnanç nedeniyle olduğunu kim söyledi?

Bir yaratıcının var olduğuna dair kanıt yok. Bir negatifi kanıtlayamayacağın için varabileceğin tek kanı; yaratıcının olmadığıdır.

Kardeşim, nedense bir insan Islam'a uygun yaşadığında mutlu oluyor, kuran okuyunca huzurlu oluyor. Bir de böyle düşün.

Mükemmel şekilde yaratıldı.

Bir şeye mükemmellik atfettiğiniz zaman aslında tanrıyı öldürmüş oluyorsunuz. Çünkü bir şey mükemmel ise o şey gelişemez, evrimleşemez, o şeyin başka bir şeye ihtiyacı kalmaz.
Mükemmel bir şeyin bir etki ediciye veya tanrıya da ihtiyacı kalmaz.

Bu durumda evren mükemmel ise zaten evrenin bir yaratıcıya ihtiyacı yoktur.
Eğer evren mükemmel bu yüzden tanrı var derseniz deizmi kabul etmiş olursunuz.

Bir şeyin var olmadığını kanıtlamak bilimsel yönden kesinlikle imkansızdır! "Bana tanrının var olmadığını kanıtla o zaman!" diyen bir kişiye şöyle cevap veriyorum her zaman: Sana göre vardır ama bana göre yoktur. Örneğin "Bana bu sandalyenin olmadığını kanıtla." sorusunun cevabı her zaman için değişkendir. Belki de adam kendi kafasında kurguladığı sandalyeyi orada görüyor ve bana böyle bir şey var diyor, kim bilir? Ayrıca bu yazdıklarım yeni bir felsefi tartışma konusuna sebep olur: Varlık nedir? Biz var mıyız? Yokluk nedir? Hiçlikte miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakma ama saçma.
Bir şeyin mükemmel olması gelişmesi gerekmediğini gösterir zaten.
Ama mükemmel olması başka bir şeye ihtiyacı olmadığını göstermez.
En güzel kokan çiçek bile topraktaki Azota ihtiyaç duyar.
Bu döngünün sürekliliği de bir dizayn edicinin kontrolünde ancak korunur.

Bir portre mükemmel ve bir ressam elinden çıkmadı diyorsunuz. Saçma çoook saçma kusura bakmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…