Tanrının ihtiyacı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de ondan bahsediyorum bir nevi. Ama şahsi görüşüm, rasyonellik dediğinde kişisel görüş içerebilir. Yani "İncil'in değiştirilmediği iddiası değiştirildiği iddiasından daha rasyoneldir" cümlesi başka birisine göre tam tersi de olabilir. O yüzden bu tür konuları aşırı gereksiz buluyorum. İnancını belirlemek isteyen zaten belirler.

İnanç fıtrat değil korkudur. inanç, insanlığın açıklıyamadığı olayları bir yaratıcıya bağlamasıdır. tabi bilim,felsefe tüm bunları yok etti.

Yine gereksiz, çoluk çocuğun sağdan soldan duyma bilgilerle birbirlerine kendi düşüncelerini kabul ettirme konusu açılmış. Artık isteyen istediği bilgiye erişip istediğini okuyabiliyor. Kimse kimseye bir şeyi anlatma ve kabul ettirme durumunda değil. İsteyen istediğine inansın. Herkes kendi içinde neyi yaşıyorsa yaşasın. Hiçbir şeyi siz başlatmadınız, hiçbir şeyi de siz bitiremeyeceksiniz.

İnanç fıtrat değil korkudur. inanç, insanlığın açıklıyamadığı olayları bir yaratıcıya bağlamasıdır. tabi bilim,felsefe tüm bunları yok etti.

Korkuyla alakalı değildir. Dinler inmeden önce de insanlar çeşitli şeylere inanıyorlardı. Put yaptılar, putlara inandılar. Güneşe taptılar, Aya taptılar. Fakat o zaman cehennem cennet kavramları bile yoktu. Bu adamlar Güneşe taparken korktular mı? Hayır.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Sizin de bilgilerinizden faydalanalım.

İnsanın yaratılan en mükemmel varlık olduğunu düşünen bu kafa; Orta Çağ'da Güneş Sistemi'nin dünyanın çevresinde döndüğünü söyleyen ve dünyayı evrenin merkezine koyan kafa ile tamamen aynı düşünce yapısında. Astronomi bazı şeyleri kanıtlamamış olsa bu kişiler hala aynı şeyleri savunmaya devam ederdi. Teleskoplar insanlığa özel olmadığını ve önemsizliğini öğretmiş olmasına rağmen insan merkezli düşünmeye devam etmek cahillik.

E reis sen de bitirmedin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…