Tanrının ihtiyacı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaş evrimle inatlaşıyor. Ben olsam kâle almam.

İnancınızdan dolayı kendinizi evrimi reddetmek zorunda hissediyorsanız, hissetmeyin. Kutsal kitabınızda böyle bir zorunluluktan bahsetmiyor. Ve evrim tesadüfler üzerine kurulu bir teori değildir, inanç hiç değildir. Buyrun size evrimin var olduğunu düşünen iyi eğitim almış bir müslüman. Derdini çok da güzel anlatmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biz insan olarak sadece olduğumuz yer hakkında bilgimiz var, onu bile ne kadar biliyoruz tartışılır. Anne karnındaki bebeğin dünyayı anlaması mümkün değilse, bizim de zaman ve mekandan münezzeh olan, ezeli ve ebedi olan yani varlığının başlangıcı ve sonu olmayan, herşeyin kendisine sonsuz derecede muhtaç olduğu onun hiç bir şeye muhtaç olmadığı, herşeyi her an, her hali ile yaratan Rabbimizi her konuda tam manası ile Allah'ı anlamayı beklemek pek akıllıca gelmiyor. Ayrıca unutma ki Duygu ve benzeri kavramları da O yaratıyor.

Ben görmediğim şeye inanmam demedim. Bir yerde bir canlı olması için lazım olan şey sıvı su. Sıvı su olan bir sürü gezegen var. Bu vb. sebepler yüzünden ilkel bir form da olsa, bir canlı olma ihtimali yüksek. Ama tanrıya bakarsak, bir tanrıya gerek yok. Kesinlikle bir canlı formu var diyemem. Fakat olmama ihtimali çok düşük.
Kendi istediğinize inanabilirsiniz lakin evrim kadar tesadüflerin üstüne kurulmuş bir inanç yapısına bu denli tutunmak çok mantıksız.
Evrim bir inanç değildir, yasadır. Evrimde tesadüf yoktur. "Salaksan ölürsün" diyebiliriz evrime.

Albert einstein'in arılar olmazsa dünyanın 4 yıl içinde yok olacağını söylemesi ve sizinde evrimin milyon yıllar süren bir süreç sonucunda gerçekleştiğini söylemeniz ne kadar saçma. Bu evrim denen şey milyon yıllar boyunca sürüyorsa dünyanın ekosistemini hiçbir canlı gelişimini tamamlamamışken kim sürdürmüş? Gene kendinizle çelişiyorsunuz gibi hocam. Cevabınızı bekliyorum.

Bazı şeyler anlamsız gelebilir burada inanç ve iman giriyor. Benimde aklıma takılan sorulara yanıt buldum.

Peki dünyada en başından beri neden bu saydığınız yaşam koşulları mevcut veya canlıların ilkel olmayıp müthiş oluşu dünyada olan bunca element yaşam koşulları neden diğer gezegenlerde yok. Dünya sizce zamanlamı kazandı bu elementleri bir yaratıcı bunları yoktan var edip yapmış olamazmı ?

insanın farklı inançlara sahip olmasından daha doğal birşey olamaz. İyi günler dilerim. Evrim hakkındaki bilgilerinizi tekrar gözden geçirmenizi öneririm.
Diğer gezegenlerde olup olmadığını henüz bilmiyoruz. Tüm mesajlarınızda mükemmellikten ve kusursuzluktan bahsediyorsunuz. Dünya üzerindeki hiçbir canlının kusursuz ve müthiş olmadığı aşikar. Böyle bir canlı var ise söylemenizi isterim.

Canlılar için dünyadan daha verimli bir gezegen bilmiyorum diyorsun ben dünyayı övünce niye övüyorsun diyorsun bu tuaf. Ayrıca senin gibi üyelere cevap vermiyeceğime dair mesaj attım bu konu altına. Hala aynı şeyi yapıyorsun anlamadan okumadan yorumlarımı ortasından kelimeler seçiyorsun. Benim cevap verdiğim arkadaş sıvı olan başka gezegende ilkel forumlu canlı olabileciğini söyledi ve bende buna kıyasla dünyadaki canlıları örnek verdim, bu kıyasda dünyadaki canlıların daha iyi olduğunu söyledim ilkel formlu canlılara nispeten. Cevaplarımın hepsini okumadan anlamak istediğin cevabı verme lütfen bu tartışma ahlakına aykırıdır bu cahillikten başka birşey değildir arkadaşım karşındaki insanın önce tam nedemek istediğini anlamalısın bu yüzden cevaplarına karşılık vermiycem sağlıklı günler sana.

Yukarıda attığım videoyu izlerseniz evrim hakkındaki soru işaretlerinizin temel düzeyde cevaplarını bulacaksınız. Evrimi öğrenince dinden çıkmayacaksınız, bilimden korkmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…