Tanrı'nın Varlığı ve Evrende Kaos'un Hakim Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başa bela olduğunu da biliyorum.
Cidden mi? Bu dişler zaten evrimin kanıtlarından bu dişler körelmiş organlardır artık. Atalarımızdan kalan körelmiş organlardır bunlar. Bunu bilmiyorsun maalesef.

Ağrısı çekilmiyor onun ya.
Çok kötü bir ağrısı var onun.
Evrimsel sürecin zorlukları işte.

O kitap beni hiç sarmadı, sıkıcı geldi bitiremedim ya.

Dünyayı ve evreni yaratan bir tanrının varlığına ve gerekliliğine inanmıyorum. Şu an inanan insanların sunduğu bilgilerin temeli dini kitaplardan öteye geçmediği ve bir kanıt sunamamaları bunun en temel nedeni.

Çünkü araştırdıkça araştırma istediği bitmiyor, gerçekler yüzüne vurunca hayatın ne kadarda boş, hiçbir şey için birbirini kırmaya değmeyeceğinin farkına varıyorsun.

Çünkü araştırdıkça araştırma istediği bitmiyor, gerçekler yüzüne vurunca hayatın ne kadarda boş, hiçbir şey için birbirini kırmaya değmeyeceğinin farkına varıyorsun.

Dünyada en acımasız yaratık insan.kimileri bunu kabul edemiyor. Belki zamanla evrimleştik, belkide yaratıldık yada bir soyun devamıyız. Belkide açık bir hapishanedeyiz kimbilir gerçek hayat ölünce başlıyordur belki...

@ylmzfr Evrimleştiğimiz artık bir gerçek bunu hiçbir şekilde okuyan, bilen reddemez. Öldükten sonra ne oluyor onu bilme imkanımız yok, paralel evrenlere mi geçiyoruz, bir hiçlik mi oluyor bunu bilemiyoruz. Belki evren hakkında daha hiçbir şey bildiğimiz sayılmaz ama evrimsel geçmişimizi, nasıl ortaya çıktığımızı artık net şekilde biliyoruz bu da bir kazançtır.

İlaç kullanmayı da bıraksan iyi olur, bu kadar kafaya takma, korkulacak meseleler değil bunlar, rahat olun.

Arkadaşlar size diyeceğim tek bir şey vardır o da şudur : Sizlerle diğer Dünya'da tekrar buluşup görüşelim, o zamanda inanacak mısınız, inanmayacak mısınız bakalım.

Sizlerle diğer Dünya'da tekrar buluşup görüşelim, o zamanda inanacak mısınız, inanmayacak mısınız bakalım.
Diğer taraftan mı geliyorsun? Bu nasıl bir sorudur? Herhalde uykularında diğer dünyalara göç ediyorsun.

O kitap beni hiç sarmadı, sıkıcı geldi bitiremedim ya.
Bana göre de Cesur Yeni Dünya başta sıkıcı gelmişti. Sonradan kitap beni kendisine bağladı. Aynı şeyi 1984 içinde söyleyebilirim. Kitabın ilgi çekmeye başladığı kısım ve anlatmak istediği şeyler belli bir yerden sonra ortaya çıkıyor. ( Yazarsam spoiler olur. ) Ve o noktadan sonra sonunu görmeden bitirmek istemiyorsun.

Bana kalırsa kitaplara anlatmak istedikleri şeyler için vakit tanımak lazım. ( Aynı şeyi Sefiller için söyleyemem. Ben hayatımda böyle dram görmedim. ) Yoksa kendi içlerinde anlatılmak istenen şeylere ulaşamayız.

Tabi bu benim düşüncem. Okuyup okumamak sana kalmış bir şey.

Bu konuya yaptığım yorum dolayısı ile gereksiz mesajdan 1 saatlik uyarı aldım, sana söylüyorum bana ceza veren imanlı moderatör dinin eseri olmuşsun eğer fikirlerim seni rahatsız ediyor ise bunu konu altında tartışabiliriz. Yorum "En azından Avrupalılar kafa kesmiyor." eğer gerçekten tartışmak istersen fikirlerini konunun altına gelebilirsin. Uyarı verip kendi görüşünü kötü göstermeye gerek yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…