Tanrının varlığını veya yokluğunu bir cümlede ispatlayabilir misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanrının varlığı tek cümlede anlatılsa bile karşıdaki inanmak istemez.
Şahsen ben bütün mesajları okudum ve akla zarar malca sorular var. Şimdi ilk önce merak ediyorsan merak ettiğin dinin kitabını okuyarak başlamalısın.
"Allah" kelimesi "tanrı" kelimesinin Arapçası değildir, İslam dininin tanrısının is midir? Aynı "Jesus" gibi.
Kötülüklerin yaratılış sebebi de bir insanın imkanı olduğunda iyi yoldan sapıp sapmayacağını görmek içindir. Yoksa sadece iyilik ve doğru din olsa idi, o kişinin gerçekten iyi olup olmadığı anlaşılmaz.

Eğer bana ne kardeşim, ben inanmıyorum ya da şunu da cevapla bakayım diyorsanız ben de size inanmazsan inanma, bana mı inanıyorsun derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakın, tanrıyı kanıtlayamazsınız. Ben kanıtlayamam, kimse kanıtlayamaz.
Din bir inançtır. İnanç, inanmaktan gelir. İnandığın bir şeyi kanıtlamana gerek yoktur, çünkü inanıyorsundur. Ama şunu diyebilirim; Evrende var olan olayları 2 şey ile açıklıyoruz. Birincisi felsefe, ikincisi bilim. Bilim ile herşeyi açıklayabiliyoruz ama bilim sadece olayların oluşma sürecini açıklayabiliyor. Ama din olayların nasıl oluştuğunu söylemek yerine nasıl oluştuğunu söylüyor.

Nedeni arayarak nasıl'ı, nasıl'ı arayarak nedeni bulamazsın. Tanrıyı kanıtlamak için bilimi kullanamazsın ki şu anda olayları kanıtlamak için bilimden başka bir şansımız yok.

Saygılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı