Tanrıya inanmak veya inanmamak - Sorgulamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evimde, kuzenlerimin getirdiği Yehova Şahitleri dergileri var, tanrı öyle bir resmedilmiş ki inanılır gibi değil, hepimizin onun çocuklarıyız, bizi neden yaksın, hangi baba çocuğunun acı çekmesini ister şeklinde. Çok cicili böcekli bir şey, ilk okuduğumda gülmüştüm. Allah daha güçlü kuvvetli gelmişti.

Diyelim ki öldük ve hadi diyelim Tanrı varmış dine bakılmaksızın iyiliğe göre Cennete gitti herkes cezasını çekti falan filan. Tanrı ile konuşma fırsatınız var istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Ona ne sorardınız en çok neyi merak ederdiniz?

Madem hiçbir şey yoktan var olamıyor peki o zaman tanrı’yı hangi güç yarattı?

O hep vardı. Zaman ve mekandan münezzeh olduğu için ve biz insanlar zamanın ve mekanın ötesini düşünemediğimiz için bunu tam olarak idrak edebilmemiz ancak sağlam bir imanla gerçekleşebilir.

Haşa. Tabii kide haberi var. Arapçadan %100 bir şekilde çeviri yapılamayacağı ve farklı coğrafyadaki insanların anlaması için meal olarak nitelendirdiğimiz çevirilerden yararlanıyoruz.

Allah olsa da olmasa da sizde o kitapda kötü bir şey istemiyor ki Allah olmasa öldükten sonra yok olsan bile dünyada iyi bir insan olarak anılıcaksın.

Her neyse, ben yapabileceğim en mantıklı cevabı yazdım. Ben en iyisi daha fazla tartışmayayım. Ben aslında hayatımda hep Müslümanları, ateistleri, Hristiyanları bir araya getirmeyi düşünmüştüm. Maalesef imkansızmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
O hep vardı. Zaman ve mekandan münezzeh olduğu için ve biz insanlar zamanın ve mekanın ötesini düşünemediğimiz için bunu tam olarak idrak edebilmemiz ancak sağlam bir imanla gerçekleşebilir.

Sağlam iman nedir açıklayabilir misin? İman nedir ?

Sağlam iman ile çözülebileceğini sanmıyorum, bence cevaplanamaz. Felsefi bir durum.

Hep aynı cevaplar "anlayamayız biz düşünemeyiz onu" şeklinde. Yahu Evren niye tek başına var olmasın o zaman? Bu evren varsa sebebi vardır diyorsun ama bunu Tanrıya yapamıyorsun. O zaman niye direkt Evrene vermiyorsun bu özellikleri?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…