Tanrıya inanmak veya inanmamak - Sorgulamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
5000 din varsa bir müslüman bunun 4999'unu reddeder, Ateist ise 5000 tanesini, pek farkları yok gibi geliyor bana.

Çelişiyorsunuz. İslam tüm zaman dilimlerine gönderilmiştir ve evrenseldir deniliyor. O zaman Arap'lar 1-0 önden başlamış olmaz mı?

Hocam Kur'an-ı Kerim evrensel bir kitaptır. Arapça olarak gelmesi evrenselliğine gölge düşürmüyor. İslam dini ırkçılığı yasaklamıştır. Aslını okumamızı buyuruyor yaratan.

Hocam Kur'an-ı Kerim evrensel bir kitaptır. Arapça olarak gelmesi evrenselliğine gölge düşürmüyor. İslam dini ırkçılığı yasaklamıştır. Aslını okumamızı buyuruyor yaratan.
İnsanlar eşitse neden birinin anadilinde geliyor da biri anlayabilmek için Arapça gibi geniş bir dili öğrenmek zorunda kalıyor? Ben burada bir eşitlik göremedim de. Lütfen bunu da açıklayın.

Ya bana göre "Tanrı nasıl var oldu ?" sorusana verebileceğim yanıt şu: Şimdi Tanrı'yı birisi var etti ise onu var edeni kim var etti ? Diye diye gider. Şimdi insan var oldu bunu var eden evren desek. "Evreni ne var etti ?" cevabına da Big Bang desek, onu kim var etti onu var edeni kim var etti ?, diye diye gider. O yüzden bu cevapların ardı arkası kesilmez. Allah'ı kim yarattı dersek mantıksızlık etmiş oluruz. Eğer ki Allah'ı yaratabiliyorsa direk kendisi yapardı. Direk o bizi yaratırdı. "Madem yoktan var olunmuyor Allah nasıl var oldu ?" Mesela İslam'a göre ahiret ebedi, ebediliğin bir de böyle geriye giderken ki halini düşünün. Yani ortada bir zaman kavramı yokken vardı diye düşünürüm ben. Klişe mi dersiniz ne derseniz diyin benim inancımda bu geçer.

5000 din varsa bir müslüman bunun 4999'unu reddeder, Ateist ise 5000 tanesini, pek farkları yok gibi geliyor bana.
Hocam ciddi değildim. Asıl demek istediğim ateist adam sal*k mı da bu tarz şeyleri düşünmeden ateist olacak? Zaten tüm dinler bir şekilde açık veriyor bir kısmı bir şekilde mantıksız oluyor. Bunun kaçarı yok diye düşünüyorum. Biz, bu saçma inançlar arasından bize en mantıklı geleni seçmeliyiz bence. Hiçbirinin farkı yok. Sonuç olarak hepsinde ufak tefek saçmalıklar var. İnandığımız ve inanma şeklimiz dışında değişen olmuyor çoğunlukla.

Gidin, bir din öğretmeni veya anlayan birileri ile tartışmaya girin sorgulamak hakkında, "sorgulama, evladım" gibi bir cevap almazsan, o zaman ben vazgeçeceğim aksini savunmaktan.

Bu konuda haklısınız. Ama onların öyle deme sebeplerini hiç düşündünüz mü?
Ben bir din hocasıyla sırf bu yüzden tartıştım ve anladım ki onlar sorularınıza yetebilecek donanıma sahip olamayabileceklerinden korkuyorlar. Ben sana sorgulama diyemem asla. Çünkü sorgulamak insanın doğasında var; ki zaten İslam dini de sorgulamamızı emreder. Eğer sorgulamadan K9RÜ körüne inanırsak bu imanın en düşük derecesi olan taklidi iman olur.

İnsanlık ile tanrının tarihi başından beri birlikte devam etmiştir, yerleşik hayata geçen ilk insanların ibadethane inşa etmeleri gibi, doğuştan gelen bir ihtiyaç olarak da görülmüştür, buradaki soru, kim kimi yarattı olmalıdır, tanrı mı insanları insanlar mı tanrıyı, ki tanrı ne kadar insan yaratmışsa, insanlar da bayağı bir tanrı yaratmıştır, gerçek olanın hangisi olduğu hala tartışılıyor, toplumlar bu anlayışı geride bırakmalı ve bu tartışma tarihin tozlu raflarına kaldırılmalıdır, herkesin dini kendine, ki bu bayağı zor görülüyor, din fanatikleri diğer dinin mensuplarından aşırı nefret ediyorlar, özellikle büyük dinlerde olduğu gibi, hrıstiyanlık islamiyet gibi, sorgulamak çağ dışı bir davranış, neyle rahat ediyorsa ona inanmalı insan.

Pek bir soru sormak istiyorum. Allahcıklar olmadığını nasıl kanıtlayabiliriz o zaman? Ya da evrenin zaten bir tanrı olduğunu? Tanrı kişiselleştirilmek zorunda mıdır? Evren zaten bir tanrı ise? Bu kısır döngüden çıkarılabilecek en mantıklı seçim bu olabilir de.

"Biz onu okuyup anlayasınız diye Arapça olarak indirdik."

Yusuf 2
Kur'an-ı Kerim'e hakim olmadığım için buna şimdilik cevap veremeyeceğim ama araştırılırsa nedeni öğrenilebilir.

İnsanlar eşitse neden birinin anadilinde geliyor da biri anlayabilmek için Arapça gibi geniş bir dili öğrenmek zorunda kalıyor? Ben burada bir eşitlik göremedim de. Lütfen bunu da açıklayın.
Hocam bütün milletlerin dilinde ve bütün milletlere aynı anda gidilemeceğinden bir dilin seçilmesinde yanlış göremiyorum.

Konu iyice dağıldı. İyi forumlar dilerim, başka konularda görüşmek üzere.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…