Çözüldü .tar uzantılı dosyanın normal klasörden farkı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Primearc

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Matrix
tar dosya arşivlemek için kullanılıyor fakat arşivlerken bunları sıkıştırmıyor. Peki ben bir klasör oluşturup onun içine dosyalarımı atmak yerine neden tar aracını kullanıyorum? Avantajları nelerdir?

Çözüm
Araştırmalarım sonucu klasörlerin "dosya iletim protokolleri"ne uymadığını öğrendim. Yani biz bir klasörü sunucudan alamıyoruz ama dosyayı alabiliyoruz. Örneğin internet protokolleri sayesinde dosyalar parça parça gönderilebilirken klasörlerde bu mümkün olmuyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Tar dosya arşivlemek için kullanılıyor fakat arşivlerken bunları sıkıştırmıyor. Peki ben bir klasör oluşturup onun içine dosyalarımı atmak yerine neden tar aracını kullanıyorum? Avantajları nelerdir?

Tar ya da bir başka deyişle Tarball, açık kaynak kodlu bir belge sıkıştırma ve arşivleme biçimidir. Genel olarak tar arşivleri *.tar uzantısına sahiptir. Arşiv harici bir programla sıkıştırılmış ise, sıkıştırma programı dosya sonuna kendi uzantısını ekler.

Kaynak: TAR (dosya biçimi) - Vikipedi

Hocam hala bir fark göremiyorum. Önce dosyalar arşivlenir sonra sıkıştırılır veya sıkıştırılmaz. Benim aslında burada merak ettiğim arşivlemek ile klasörlemek arasındaki fark.

Hocam hala bir fark göremiyorum. Önce dosyalar arşivlenir sonra sıkıştırılır veya sıkıştırılmaz. Benim aslında burada merak ettiğim arşivlemek ile klasörlemek arasındaki fark.

Klasör sistemi bir dosya düşünün A'dan Z'ye bunları sıra sıra klasör yapmasına nedir. Arşivlemek ise özel algoritma ile bunları farklı yöntem ile sıkıştırmasına denir.

Kısaca böyle yorumlanıyor.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı