Taratmak için takılan flashtan virüs bulaşır mı?

düşenekmek

Decapat
Elimde virüslü olduğundan şüphelendiğim bir flash var. Kaspersky ile flashı taratmak istiyorum ama flashı bilgisayara taktığımda içinde virüs varsa bulaşır mı?

Elimde virüslü olduğundan şüphelendiğim bir flash var. Kaspersky ile flashı taratmak istiyorum ama flashı bilgisayara taktığımda içinde virüs varsa bulaşır mı?

Kaspersky varsa uyarır tarama bitikten sonra tam atarama yaparsınız virüs bulursa silersiniz.
Bulamazsa ya fikrim yok.

Çok zayıf da olsa var öyle bir ihtimal. 1/100000000 bile bir ihtimaldir sonuçta ama riskli olmayan ne var ki. Sadece internete girmek bile risk ona bakarsanız.
(Kullandığım PC hayati önem arzetmiyor ise hiç düşünmeden takardım.)

Kesine yakın bir çözüm arıyor iseniz.
  • Bootable bir ortam ile başlatıp USB yi biçimlendirmek.
  • USB de silinmemesi gereken şeyler var ise, Karspersky rescue disk ile başlatıp tarama yapmak.

Son düzenleme:
Hocam zaten Defender bile çok yeterli iken bir de ek virüs programınız var. Standart kullanımda bulaşmaz. Bulaşması için aşırı iyi bir yazılmış virüse ihtiyaç var. Milyar dolarlık bir kripto cüzdanınız yoksa kimse sizin için o kadar güçlü bir virüs yazmaz zaten. İçiniz rahat olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı