Tarayıcı açınca %100 CPU

Morphia

Hectopat
Yer
Ohio
Selamlar başlıkta olduğu gibi, browser olarak Opera kullanıyorum.

Sitelerde gezerken CPU %60 - %100 arası görüyor.
Özellikle YouTube çok sinir ediyor beni donmalar meydana geliyor.

Özelliklerim;
Win 8.1
İşlemci: Intel Caleron, N2830 2.16GHz
Bellek: 4 GB
DirectX Sürümü: 11
Ekran Kartı ve Boyut: Intel HD Graphics.

Son düzenleyen: Moderatör:
Opera GX yükleyip işlemci kullanımı sınırını %50 civarına getirmen yararına olur. (%25 değerine çekince 1080p 60fps videolar kasıyor, o yüzden %50 yapmakta fayda var)

Opera ve Opera GX kaynak tüketimi konusunda iyi değiller.
Chrome tarayıcısını kurun. Bağlantıda önerdiğim ayarları ve uzantıları kullanın.
Opera GX özellikle sunduğu animasyon ve sesler CPU tüketimini artırıyor. Ayrıca CPU ve bellek tüketimini sınırlamanın bir faydası yok. Eğer site senin sınırladığın değerleri aşıyorsa site arayüzü bozulacak ya da tarayıcı çökecektir.

Ayrıca sisteminiz Youtube yüksek kalite videoları oynatmak için yeterli değil. Bağlantıda önerdiğim enhanced-h264ify uzantısının ayarlarından Block 60 FPS video seçeneğini işaretleyin. Bu ayar 60 FPS videoları, 30 FPS çalışmaya zorlayacaktır. Ayrıca diğer sunduğu ayarlar Youtube video oynatıcısının CPU tüketimini azaltıyor.

Screenshot_1.png

Son düzenleme:
Opera ve Opera GX kaynak tüketimi konusunda iyi değiller.
Chrome tarayıcısını kurun. Bağlantıda önerdiğim ayarları ve uzantıları kullanın.
Opera GX özellikle sunduğu animasyon ve sesler CPU tüketimini artırıyor. Ayrıca CPU ve bellek tüketimini sınırlamanın bir faydası yok. Eğer site senin sınırladığın değerleri aşıyorsa site arayüzü bozulacak ya da tarayıcı çökecektir.

Ayrıca sisteminiz Youtube yüksek kalite videoları oynatmak için yeterli değil. Bağlantıda önerdiğim enhanced-h264ify uzantısının ayarlarından Block 60 FPS video seçeneğini işaretleyin. Bu ayar 60 FPS videoları, 30 FPS çalışmaya zorlayacaktır. Ayrıca diğer sunduğu ayarlar Youtube video oynatıcısının CPU tüketimini azaltıyor.

Eki Görüntüle 588262
Bro Facebook platformunda yayın izlerken sık sık donma oluyor Chromium tarayıcılarda. Bunun çözümü nedir bilgin var mı?

@Veunex12 Brave kendim de kullanıyorum. Bu tarz konularda lütfen önermeyin. Brave ve Mozilla popüler tarayıcılar arasında en yüksek kaynak tüketen tarayıcılardır.

@LeBlanc Genel olarak Facebook sitesi ve oynatıcısı iyi optimize edilmemiş. Şöyle bir göz atıyım, eğer CPU tüketimini azaltan uzantı varsa bu konudan paylaşırım.

Screenshot_5.png

Tarayıcı donanım hızlandırma ayarını açık tutun. Bu CPU binen yükü azaltacaktır.
Screenshot_2.png
Ayrıca Dizüstü bilgisayar kullanıyorsan, tarayıcıyı harici GPU tanıtabilirsin.

Son düzenleme:
O sadece Youtube video oynatıcısı için çalışıyor. Facebook oynatıcısı farklı bir alt yapı kullanıyor olabilir.
Bu video oynatıcılar hakkında çok bilgim yok. Ama yabancı kaynaklara göz atacağım. @TheShelt
Facebook genel olarak ağır bir site ve yeni arayüzü de bunu çözebilmiş değil.

@Kerem00 Maalesef Edge içini Microsoft kendi yazılımları ile dolduruyor. Chrome göre halen yüksek kaynak tüketiyor. O yüzden içinde fazla özellik barındırmayan bir tarayıcı ve klasik önerdiğim düşük kaynaklı uzantıları önerdim.

Screenshot_3.png

Edge halen düzeltmesi gereken şeyler var. Chrome göre çok daha hızlı bellek şişiyor. Yukarıdaki test çoğu gizlilik ayarı kapalı ve izleme engelleme kapalıydı. Ayrıca ShutUp10 yazılımı ile veri toplama ayarlarını da zorla kapattım. Edge veri toplama ayarlarını kapatmaya izin vermiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı