Tarih dersinin gerekliliği

Yer
S.H.I.E.L.D.
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Direkt olarak konuya geçiyorum. Bence tarih dersi gereksiz bir ders. Nedeni ise 1000-1500 yıllık olayları neden biz hala öğrenmekteyiz? Veya bu öğrendiğimiz olaylar ileri bir zaman da ne işimize yarayacak hala anlamış değilim. Tarih kitapların da Atatürk ile ilgili hiçbir bilgi yer almazken hala saçma sapan şeyleri bizlere öğretmeye çalışıyorlar. Biz tarih dersin de neden Atatürk'ü veya o zaman da olmuş olan olayları işlemek yerine 1000-1500 yıllık eski olayları öğreniyoruz veya öğrenmek zorunda bırakılıyoruz.

Atatürk yok derken ben 8.sınıftayım şu an neredeyse tüm konularımız Atatürk'le alakalı.

Hocam hangi sınıftasın ben 9. sınıfım kitabın 10 kelimesinden 1'i Atatürk neyin kafası bu.

Çünkü Atatürk, Tarih değil, Türk Tarihi ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinde işlenir.

Ama bunu demen gösteriyor ki Atatürk'ün kim olduğunu, yaptıklarını anlamayan, çeşitli sebeplerle kendini Atatürk sevdalısı sayan kişilerden birisin.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…