W
WD40
Ziyaretçi
“Tarihini bilmeyen bir Millet yok olmaya mahkumdur” -Mustafa Kemal Atatürk
Ona bakarsan ben bir sayısal öğrencisiyim Felsefe dersi ve edebiyat dersi AYT sınavında karşıma çıkmayacak ama hala öğreniyorum hatta edebiyattan karşıma TYT'de soru çıkmayacak, felsefeden de 5 soru çıkacak.Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Direkt olarak konuya geçiyorum. Bence tarih dersi gereksiz bir ders. Nedeni ise 1000-1500 yıllık olayları neden biz hala öğrenmekteyiz? Veya bu öğrendiğimiz olaylar ileri bir zaman da ne işimize yarayacak hala anlamış değilim. Tarih kitapların da Atatürk ile ilgili hiçbir bilgi yer almazken hala saçma sapan şeyleri bizlere öğretmeye çalışıyorlar. Biz tarih dersin de neden Atatürk'ü veya o zaman da olmuş olan olayları işlemek yerine 1000-1500 yıllık eski olayları öğreniyoruz veya öğrenmek zorunda bırakılıyoruz.
Nasıl geçmiyor? 11. Sınıfta “İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük” dersi bir sene boyunca tamamen Atatürk’ü anlatıyor.Lise kitaplarında pek adı geçmiyor. Konulardan dolayı arkadaş ondan dolayı bu konuyu açmış olabilir.
Ben sadece lise de Osmanlı ve eski Türk devletlerini gördüm.Nasıl geçmiyor? 11. Sınıfta “İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük” dersi bir sene boyunca tamamen Atatürk’ü anlatıyor.
Eşit ağırlık veya sözel seçenler görüyor olabilir miNasıl geçmiyor? 11. Sınıfta “İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük” dersi bir sene boyunca tamamen Atatürk’ü anlatıyor.
Hocam, böyle diyorsunuz ancak; 8000 sene önce (MÖ zamanlar falan işte) insanların nerede yaşadığı benim sınavdaki sorulardan başka ne işime yarayacak?“Tarihini bilmeyen bir Millet yok olmaya mahkumdur” -Mustafa Kemal Atatürk
Vizyon katacak dostum. Bir insanla sohbet ederken konuşacak bir konun, bir fikrin olacak. İnsanlar Tarih konuşurken tuhaf tuhaf bakmayacak, anlayacaksın. Daha ne olsun?Hocam, böyle diyorsunuz ancak; 8000 sene önce (MÖ zamanlar falan işte) insanların nerede yaşadığı benim sınavdaki sorulardan başka ne işime yarayacak?
Atatürk 12. sınıfta çünkü. Tarih dersleri 9'dan 12'ye kronolojik bir sırada ilerliyor.Şu an 10. sınıfım ve kitapta Atatürk'e dair hiçbir şey yok. Müfredat daha çok eski Türk devletlerini anlatıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.