Tarihi geçmiş yumurta yedim

Yemenin üzerinden ne kadar geçti? Muhtemelen sindirdin bile çoğunu. Kusamıyorsan hastane ne yapsın bir tane yumurta için belirti yok iken bile senin mideni yıkayacak halleri yok. Eğer yumurta bozulmuşsa zaten kusarsın merak etme bozuk bir yumurta o kadar zarar vermez sana en fazla ishal filan olursun. Zaten kokusunda bir şey yoksa çok aşırı bozulmamıştır dolapta duruyorsa bozulma çok minimalistdir. Bu arada üzerindeki tarih Tavsiye edilen tüketim tarihidir, son tüketim tarihi olamaz.

• Bozuk yumurta zehirler mi? Evet, bozuk yumurta yemek besin zehirlenmesine neden olur.
  • Bozuk yumurta içerisinde bulunan salmonella bakterisi bu zehirlenmeye davetiye çıkaran faktördür.
  • Ortalama 12-72 saat içerisinde karın ağrısı, mide bulantısı, kusma, ishal ve ateşlenme ile gıda zehirlenmesi belirtileri başlar.
  • Özetle, bozuk yumurta yenirse salmonella bakterisi nedeniyle gıda zehirlenmesine neden olur ve en kısa sürede sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir.

Yemenin üzerinden ne kadar geçti? Muhtemelen sindirdin bile çoğunu. Kusamıyorsan hastane ne yapsın bir tane yumurta için belirti yok iken bile senin mideni yıkayacak halleri yok. Eğer yumurta bozulmuşsa zaten kusarsın merak etme bozuk bir yumurta o kadar zarar vermez sana en fazla ishal filan olursun. Zaten kokusunda bir şey yoksa çok aşırı bozulmamıştır dolapta duruyorsa bozulma çok minimalistdir. Bu arada üzerindeki tarih Tavsiye edilen tüketim tarihidir, son tüketim tarihi olamaz.
Konuyu açtığımda 5-10 dakika olmuştu

Technopat Haberler

Geri
Yukarı