Tasarımcılık için tavsiyeler

Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar modelleme yapmak için şuan Blender öğreniyorum. Amacım kendimi bu alanda çok iyi konumlara getirmek. Resim yeteneğim yoktur. 3dsmax üzerinden kısayol araçlarla birkaç modelleme yaptım ve uygulama paralı olduğu için Blender'a geçtim ve Blender öğreniyorum en azından bu işi kapana kadar. Şu an elime aldığım kalem vs gibi nesneleri modellemeye çalışıyorum. Yüzde 70-80 başarılı iş çıkıyor. Ama amatör düzeyde bu. Dersleri izleyip çizim yaparak ne kadar gelişirim? Amacım ileride kendi soyut eserlerimi programla çizebilmek. Daha sonra da karakter tarzı eserler çizmek. Amacım para kazanmak değil bu sektörde kendimi geliştirip iyi bir meziyetimin olmasını sağlamak. Bu yolda bana önerileriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel. Aynı şevkle devam etmeniz önemli. Tempoyu sakın düşürmeden devam edin. Çalışmaları hoşunuza giden diğer 3D artistleri takip edin. Artstation veya Behance.net gibi sitelerde takılın. Ayrıca çalışmalarınızı da sergileyebilirsiniz. Oradaki diğer çalışmaları ilham kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Bu meziyet ile sonrasında özellikle CG videolarda veya bilgisayar oyunlarında kullanılan çevre objelerini tasarlayarak devam edebilirsiniz. Çalışmalarınızı koleksiyonlar halinde yayınlayabilirsiniz. Tek önerim sakın ara vermeyin. Resim yeteneğine sahip olmamak çok büyük bir eksik değil. Bahsettiğim gibi diğer 3D artistlerin çalışmalarını inceledikçe gözünüz alışacak. Görsel arşiviniz gelişecektir. Bu tip alanlar belli başlı formüllere bağlı olmadığı için süreklilik gerektirir. Pratiği sürdürdükçe ilerleme kaçınılmaz. Aynı şekilde devam edin.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Bu işinde çok çalışmaktan geçtiğini bilmek güzel. Çocukken böyle şeylere yönlendirilme imkanımız olsaydı mükemmel olurdu. Eğitim sistemi diye boşuna söylemiyoruz. Forumda veya gruplarda dehşet yetenekli insanlar var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı