Taşınabilir diskin kablosunda 2 adet usb girişi varsa arkasından 2 kablo çıkan tarafı bilgisayara takınız.
Masaüstü bilgisayarımın anakart modeli Gigabyte 945GCM-S2L. Yukarıdaki Murat5038 isimi arkadaşın dediğini yaptım 2 bilgisayarımda da yüklü olan microsoft security essential antivirüs programıyla diski tarattım. Tam 459 tane virüs buldu. Temizle önerisi yapıyor. Daha önce bulduğu şeyler exe uzantılı oluyordu virüs gibi algılıyordu ama bunlar hakikaten virüs çünkü verdiği öneri ''temizle'' temizliyorum diski. Umarım g/ç hatası vermez bu işlemden sonra. Cevap yazacağım temizleme işlemi biter bitmez.Diski kutudan söküp başka bir kutu alıp ona takın veya daha kolayı, bir masaüstü bilgisayarın SATA portuna takıp deneyin.
Pardon, tekrar okudum da anakartınızın markası ve modeli nedir masaüstü PC'deki?
Düzgün bir antivirüs demiştimMSE düşük kalitede bir antivirüs. İmzamda bulunan Kaspersky IS yükleyip güncelle fullscan yap. Büyük ihtimal virüsden kaynaklı ancak virüsleri temizledikten sonra diğer dediklerimi de yap. Ek olarak "sfc /scannow" komutunu da çalıştırın(bittiğinde)
Diski kutudan söküp başka bir kutu alıp ona takın veya daha kolayı, bir masaüstü bilgisayarın SATA portuna takıp deneyin.
Pardon, tekrar okudum da anakartınızın markası ve modeli nedir masaüstü PC'deki?
Ben size devamlı kullanasınız diye vermedim, dediğim programı kurup güncelleyin Tüm bellek ve hdd türünde ne varsa takın Fullscan yapın.Kaspersky is indirdim imzandaki linkten ama bilgisayarımı çok kastı. Daha ufak çapta, bilgisayarı kasmayan basit bir antivirüs programı önerebilirmisin? Microsoft security essential da aslında iyi ben uzun zamandır onu kullanırım. Masaüstü bilgisayarımda da laptopta da gerçi masaüstü pcde Windows 8 olduğu için Windows defender adı altında yüklü. Taşınabilir diskimde 459 tane virüs bulan program da budur. Dediğim gibi başka bir antivirüs programı kullanmam gerekiyorsa bu daha ufak çaplı, basit bir program olmalı bilgisayarımı kastırmaması için. Var mı önerebileceğiniz?