Taşınabilir hard disk nasıl dahili disk olarak kullanılır?

IGuard

Decapat
Yer
Mardin
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bende 2TB Toshiba'nın taşınabilir hard diski var bunu PC de kasanın üstünde kullanıyorum fakat sürekli bağlantı kopuyor ayrıyeten bazen kasadan yere düşüyor. Ben bu hard diski kasanın içinde bir dahili bir disk olarak nasıl kullanırım bildiğiniz bir yol var mıdır?

Kullandığım hard disk modeli burada: https://www.akakce.com/harici-hardd...sb-3-0-tasinabilir-disk-fiyati,252197255.html

Harici HDD'nin plastik kasasını çıkarın. Diski kasadaki yuvasına yerleştir. HDD'nin SATA portuna anakart üzerindeki bir SATA kablosunu bağlayın. Bilgisayarı başlatın ve BIOS'a girerek HDD'nin tanınıp tanınmadığını kontrol edin.

Merhaba arkadaşlar bende 2TB Toshiba'nın taşınabilir hard diski var bunu PC de kasanın üstünde kullanıyorum fakat sürekli bağlantı kopuyor ayrıyeten bazen kasadan yere düşüyor. Ben bu hard diski kasanın içinde bir dahili bir disk olarak nasıl kullanırım bildiğiniz bir yol var mıdır?

Kullandığım hard disk modeli burada: https://www.akakce.com/harici-hardd...sb-3-0-tasinabilir-disk-fiyati,252197255.html
PCB'si lehimli olacaktır çıkışlara ve muhtemelen HDD'ye, bu kutuyu açıp içinden sökmek için gerekli ekipman ve deneyimin yoksa girişme, öğrenebilen ve maceracı bir insansan tabi deneyebilirsin. HDD bağlantı tipini anakartındaki SATA'ya çevirmen gerekebilir ayrıca.

Düşüp duruyorsa ömründen yiyorsun, kasanın üstüne çift taraflı bant ile sabitle demek isterim ama ısınacağı için tatsız sonuçlar doğurabilir, belki kasada hava boşlukları varsa oraya kablo kelepçesiyle sabitleyebilirsin.

Sökme videosuna baktım ve sata girişi filan olmadığı için kasaya sabitlemeniz dışında bir yöntem bulamıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Harici HDD'nin plastik kasasını çıkarın. Diski kasadaki yuvasına yerleştir. HDD'nin SATA portuna anakart üzerindeki bir SATA kablosunu bağlayın. Bilgisayarı başlatın ve BIOS'a girerek HDD'nin tanınıp tanınmadığını kontrol edin.

Hocam normal SATA girişlerinin olduğunu sanmıyorum arkadaş videoda gösterdi. kasanın içinde sabit disk olarak kullanmamanın başka bir yolu yok mu?

Hocam normal SATA girişlerinin olduğunu sanmıyorum arkadaş videoda gösterdi. Kasanın içinde sabit disk olarak kullanmamanın başka bir yolu yok mu?

Dahili kullanım mümkün değil ne yazık ki. En azından benim bildiğim.

Peki hocam şöyle bir şey geldi aklıma USB'yle PC ye bağlanan kablo yerini başka bir kablo alıp diski de kasanın içine sabitleyip normal disk giriş yerlerine taksam olur mu?

Olacağını düşünmüyorum. Ancak araştırmaktan zarar gelmez.

Olacağını düşünmüyorum. Ancak araştırmaktan zarar gelmez.

Hocam taşınabilir hard diske bağlanan bu kablo ucunun adını biliyor musunuz? Google'dan ne kadar baktıysam da bulamadım.

Dosya Ekleri

• 51gkkGQSvFL.jpg
    51gkkGQSvFL.jpg
    81,2 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı