Taşınabilir Harddisk Açılmama Sorunu

iNeonDragon

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Seagate 4 TB Backup Plus taşınabilir harddiskim var. Normalde bilgisayarıma 7/24 bağlı olarak çalışıyor. 2 hafta önce bilgisayardan çıkardım ve başka bir bilgisayardan içine dosya aktardım. Tekrar bilgisayara taktım ama sürekli sıkıntı çıkartıyor. Mesela içinden bir film açıyorum 3-4 dakika sonra bağlantı kesiliyor. Bütün USB bağlantıları çalışmıyor. Klavye ve mouse bağlantısı da kesiliyor. Harddiski USB'den çıkartınca tekrar çalışıyor diğer cihazlar. Sonra tekrar bağlıyorum açmaya çalışıyorum, öyle harddiski açmaya çalışıyor ama bekliyor öyle.

Bir türlü açılmıyor. USB girişlerinde sıkıntı yok. Başka cihazlar çalışıyor. Harddiste de sıkıntı yok o da başka cihazlarda çalışıyor. Format attım PC'ye ama yine çözemedim. Bir de harddisk bilgisayara bağlıyken bilgisayar açılmıyor ya da kapanmıyor. Yani açılıyorken MSI logusunda kalıyor aşağıdaki daireler sürekli dönüyor. Kapanırken de aynı şekilde kapatılıyor yazısında sürekli kalıyor. Ne zaman harddiski çekersem o zaman kapanıyor ya da açılıyor. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sorun donanımsal. Ancak test edip sen sorun bulamadım diyorsan başka öneriler sunayım... Güç seçeneklerinde belirli bir süre sonra hard diski kapat şeklinde bir ayar var. Onu devre dışı bırakmayı dene. Bir de başka bir USB 3.0 kabosu ile sistemde kullanmaya çalış.

USB girişlerinde ve HDD'de sorun yoksa farklı bir kabloyla deneyin.
PC'ye bağlıyken Windows açılmıyor demişsiniz. BIOS'da, USB boot seçeneğini Disable yapın.

USB girişleri arızalı değil. Çünkü denedim hepsini format atarken kullandım bi sıkıntı olmadı. Dosya aktardım ondada sıkıntı olmadı. HDDde de sorun yok büyük ihtimal ama emin değilim . Bilgisayardaki USB girişlerini Aygıt yöneticisinden kaldırıyorum kapatıp açınca HDDye erişiyorum ama sadece bir defa. HDDyi tarayan program falan var mı önerebileceğiniz.
Not : Bugün tekrardan HDDyi taktım bilgisayar 5 dakika sonra ısınmaya başladı. İşlemci kullanımı yükseldi. Oyun oynarken donmaya kasmaya başladı. En sonunda programların kapanması ve açılması falan gecikti. Anında kapattığım veya açtığım programlar 5-6 dakika gecikmeli olmaya başladı. HDD aklıma geldi çıkardım porttan bir anda normal hızına döndü bilgisayar. Acaba HDDnin belli bir bölümü bozulmuş olabilir mi?

HDtune programıyla Bad Sector taraması yapabilirsiniz.
Kusura bakmayın. İnternetim yoktu birkaç gündür. Bad Sector taraması yapamıyorum. Bağlantı kopuyor bağladıktan 2-3 dk sonra. Daha doğrusu bağlı bilgisayara ama HDDye erişim sağlayamıyorum bütün USB portları gücü kesiyor ve PCde sanki çok ağır bir program çalışıyor gibi bilgisayar donmaya ve ısınmaya başlıyor. Çok garip bir durum.​
Konunun üzerinden çok süre geçti ama verileri bir şekilde yedekledim ve yeni konu açmaya gerek yok diye düşündüm. Sorun hala devam ediyor. Diski zorda olsa biçimlendirdim ama sorun hala var. Olay günlüğünde şu sonuçlar var belki çözüm için yardımcı olur.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (336).png
    Ekran Görüntüsü (336).png
    82,9 KB · Görüntüleme: 110
  • Ekran Görüntüsü (337).png
    Ekran Görüntüsü (337).png
    86,3 KB · Görüntüleme: 115
  • Ekran Görüntüsü (338).png
    Ekran Görüntüsü (338).png
    87,4 KB · Görüntüleme: 93
  • Ekran Görüntüsü (339).png
    Ekran Görüntüsü (339).png
    75,5 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı