Taşınabilir HDD nasıl sıfırlanır?

rashnikko

Hectopat
Katılım
9 Haziran 2019
Mesajlar
191
SSD veya HDD modeli
Toshiba 1TB Harddisk
Merhaba, elimde 1 TB Toshiba hard disk ve taşınabilir hard disk kutusu mevcut ve bu ikisini satmak istiyorum. Elimdeki hard diski SSD taktığım laptopumdan çıkarmıştım ve USB bellek gibi olması adına hard disk kutusu almıştım. Dolayısıyla hard diskin içinde eski laptopa ait tüm bilgiler mevcut ben bu hard diski nasıl tamamen sıfırlayabilirim içindeki tüm her şeyi PC'ye bağlayıp çöp kutusuna götürüp silmem yeterli olacak mı, yoksa başka bir yol mu izlemeliyim? Ve bu hard diski sattığım kişi benim eski bilgilerime silinse bile ulaşma şansı var mı? Yardımınızı bekliyorum :) son olarak bu hard disk kutu ile beraber USB bellek gibi kullanılabilir değil mi?
 
@rashnikko disk kaybolduysa Rufus veya dosya gezgini üzerinden, tak çıkar yapın. Rufus'a girip aynı işlemi yine yapın. (NTFS türünde)
hayır disk işlem sırasında kaybolmuyor fakat silinme aşamasındayken ekranda parametre hatalı diye bir uyarı verip işleme devam ediyor. sonuç olarak her şeyi siliyor, o uyarıyı dikkate almalı mıyım?

@rashnikko yok sorun yok hocam zaten bu konularda asıl gereken tekrar tekrar sormanızdır. Ve evet, kullanabilir. Ama dediğim gibi amacı değişirse tekrar format atmalı alıcı diske ki, bunun hiç bir çözümü yoktur zaten.
yeniden çok teşekkür ederim. biraz cahillik gibi olacak benimkisi ama son cümlenizde dediğinizi tam kavrayamadım. yani alıcının amacı dosya depolamak değilde içerisine sistem kurmak olduğunda kendi benim yaptığım işlemleri yeniden yapıp diski hazır hale mi getirmeli?
 
Yeniden çok teşekkür ederim. biraz cahillik gibi olacak benimkisi ama son cümlenizde dediğinizi tam kavrayamadım. yani alıcının amacı dosya depolamak değilde içerisine sistem kurmak olduğunda kendi benim yaptığım işlemleri yeniden yapıp diski hazır hale mi getirmeli?
Hocam bu cahillik değil endişe sadece normaldir. Ve dediğiniz gibi, sadece bir kaç seçenek değiştirecek ki sistem kuracaksa bunu da nasıl yapacağını biliyordur.

Ve o şeyde sorun yok hocam genel sistem hatalarından biri. Sorun çıkarmaz o hata.
 
Hocam bu cahillik değil endişe sadece normaldir. Ve dediğiniz gibi, sadece bir kaç seçenek değiştirecek ki sistem kuracaksa bunu da nasıl yapacağını biliyordur.
anladım, yani şuan her şey hazır değil mi? kontrol ettiğimde diskin içerisinde dosya bulunmuyor. Autorun isimli dosyalarıda kendim sildim. şimdi diski alıp paketleyip satılmaya hazır hale getirmemde bir sakınca yok doğru mu anladım hocam?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı