Taşınabilir HDD'ler ne kadar dayanıklıdır?

Cansuanddoga

Hectopat
Katılım
23 Aralık 2019
Mesajlar
77
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Meslek
Öğrenci
Uzun süreli kullanmak ve depolamak için taşınabilir HDD veya SSD alacağım.

Şu ana kadar araştırıp önerilenlere göre uzun sürelilik açısından HDD önerilirken, dayanıklılık açısından da SSD öneriliyordu. Ben uzun süreli kullanmak istediğimden HDD almayı düşünüyordum. Fakat normal dönemde şehirler arası otobüs ya da feribot/vapur ile bir çok yolculuk yapıyorum.
HDD'ler için genelde sarsıntıda zarar gördükleri yazdığından ötürü içimde ufak bir korku oluştuğundan dolayı çok arada kaldım SSD veya HDD mi alsam diye.

Bilgisi olan arkadaşların önerileri nedir? Taşınabilir HDD'ler ne kadar dayanıklıdırlar, en ufak sarsıntıda bozulma ihtimalleri var mıdır yoksa sertçe düşmediği sürece başlarına bir şey gelmez mi?
 
Sarsintidan zarar gormeleri olayi bildigim kadariyla calisirken sarsilirsa basligin diske degip cizmesinden kaynaklaniyor. Calismiyorken tasirken zarar gorecegini sanmiyorum.
 
Koskoca mühendisler elbette düşünüyorlar da adını "taşınabilir HDD" koyuyorlar. Örneğin Western Digital My Passaport GO'yu ele alalım. Kendi internet sitesinde yazdığı gibi üstünde darbelere karşı korumak için kauçuk bir katman var. E tabii ki SSD'ler gibi "balkondan attım hala çalışıyor" gibisinden bir dayanıklılık zor. Ama emin olun oldukça sağlamlar. Özellikle bu modelde "çantadan düşerse acaba bozulur mu?" gibisinden bir korku duymanıza gerek yok.
Linki aşağıya bırakayım:
 
Samsung HX-M101TCB/G model HDD var. 2 metreden aşağı düştü. Ama hala sağlam. Yine de bu sorun olmayacağı anlamına gelmez. Ben olsam SSD alırdım.
 
SSD alın.
Çünkü mekanik aksamın en büyük sorunu hareket. Ama kolay kolay bozulmaz haberiniz olsun.
HDD hassastır SSD daha sağlam sizin için daha iyi olacaktır.
Samsung HX-M101TCB/G model HDD var. 2 metreden aşağı düştü. Ama hala sağlam. Yine de bu sorun olmayacağı anlamına gelmez. Ben olsam SSD alırdım.
SSD olarak önerileriniz var mıdır peki?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı