Taşınabilir HDD'ye Kubuntu kurmak

Aynen hocam. Daha hızlı ve akıcı. İlk yüklemeden sonra gereksiz uygulama yüklü gelmiyor. Çok iyi bir dağıtım. Yakında Ubuntu'yu Distrowatch'ta geçer.
@Willem Flakkomenstein hocam şimdi diski elle böleyim diyorum windowstan linux distrosu için. Nasıl bölümleyeceğime dair basit ve anlaşılır bir kaynak bulamadım? Zamanınız varsa yazabilir misiniz?

@Willem Flakkomenstein SSD'de 80GB alanım var. Onun 50'sini bölüp oraya kuracağım. Ext4 formatı, vesaire terimler kullanılmış kafam salça oldu.

Hocam Disk yönetimini açın. Oradan disk küçültme olacak. Oradan seçin ve bölün. Sonra hiç ellemeyin. Linux dağıtımını kurma kısmına gelince yazın. EFI bölümü oluşturmaya gerek yok. Genelde 2 GB Swap alanı (takas alanı) ve Ext4 kalan alana ayrılır. Ayrıca Ubuntu ve Ubuntu tabanlı dağıtım kullanacaksanız kurulum ekranında Windows'un yanına kur diye seçenek verir size.

Dosya Ekleri

• Screen Shot 2020-10-25 at 18.02.31.png
    Screen Shot 2020-10-25 at 18.02.31.png
    311,8 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Hocam Disk yönetimini açın. Oradan disk küçültme olacak. Oradan seçin ve bölün. Sonra hiç ellemeyin. Linux dağıtımını kurma kısmına gelince yazın. EFI bölümü oluşturmaya gerek yok. Genelde 2 GB Swap alanı ve Ext4 kalan alana ayrılır.
Hocam şimdi linux için bootable USB ayarlıyorum, attığınız görseldeki kısımdan SSD' den 50GB bölüyorum. Herhangi bir şeye tıklamadan ve değiştirmeden. Peki popOs 20.10 mu kurmalıyım 20.04 mü ? 20.04 LTS ama diğeri normal.

Hocam şimdi linux için bootable USB ayarlıyorum, attığınız görseldeki kısımdan SSD' den 50GB bölüyorum. Herhangi bir şeye tıklamadan ve değiştirmeden. Peki popOs 20.10 mu kurmalıyım 20.04 mü ? 20.04 LTS ama diğeri normal.
LTS uzun süreli destek anlamına geliyor. Ama her zaman yeni sürüm öneririm. LTS sürümler 5 yıl destekleniyor galiba.
NVIDIA ISO versiyonunu seçmeyi unutmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı