Taşınabilir internet önerisi

Kullanabildiniz mi? Tecrübeleriniz nasıl?
Yurda hala dönmediğim için aktif olarak kullanmadım ancak deneyimleyebildim. Mobil Wi-Fi modemi olarak bu cihazı tercih ettim. Açıkcası fiyatına göre yeterli performansı bulunmakta ve özellikle telefondan kontrol uygulaması fazlasıyla iyi. TP-Link vb. markaların cihazlarına 1500-2000 TL daha fazla vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum. İnternete gelecek olursak Teknosacell adıyla satılmakta ancak Türk Telekom altyapısını kullanmakta. Türk Telekom'un çektiği her yerde sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Köy ve kasabada durum ne olur bilmiyorum çünkü Türk Telekom'un kırsal alanda iyi çekmediği söylenmekte. Ben şehir içi kullanmaktayım, herhangi bir kopma veya bağlantı sorunu yaşamadım. İnternet hızı olarak 35-50 Mbps indirme, 40-45 Mbps yükleme almaktayım. Yer yer indirme hızı belirttiğim değerin altına düşebilmekte ancak benim açımdan sorun yaratmadı. Günlük işler, internette gezinmek, film ve dizi izleme işleri için fazlasıyla yeterli. Ancak online oyun oynayacağım dediğiniz zaman stabil ve ping değerleri tatmin edici olmayacaktır, neticede mobil bir Wi-Fi'den bahsediyoruz. 380 TL'lik fiyatı göz önüne alındığı zaman daha F/P bir alternatif bulunmamakta. Başka bir sorunuz olursa yanıtlayabilirim.

Yurda hala dönmediğim için aktif olarak kullanmadım ancak deneyimleyebildim. Mobil Wi-Fi modemi olarak bu cihazı tercih ettim. Açıkçası fiyatına göre yeterli performansı bulunmakta ve özellikle telefondan kontrol uygulaması fazlasıyla iyi. TP-Link vb. markaların cihazlarına 1500-2000 TL daha fazla vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum. İnternete gelecek olursak teknosacell adıyla satılmakta ancak Türk Telekom altyapısını kullanmakta. Türk Telekom'un çektiği her yerde sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Köy ve kasabada durum ne olur bilmiyorum çünkü Türk Telekom'un kırsal alanda iyi çekmediği söylenmekte. Ben şehir içi kullanmaktayım, herhangi bir kopma veya bağlantı sorunu yaşamadım. İnternet hızı olarak 35-50 Mbps indirme, 40-45 Mbps yükleme almaktayım. Yer yer indirme hızı belirttiğim değerin altına düşebilmekte ancak benim açımdan sorun yaratmadı. Günlük işler, internette gezinmek, film ve dizi izleme işleri için fazlasıyla yeterli. Ancak Online oyun oynayacağım dediğiniz zaman stabil ve ping değerleri tatmin edici olmayacaktır, neticede mobil bir Wi-Fi'den bahsediyoruz. 380 TL'lik fiyatı göz önüne alındığı zaman daha F/P bir alternatif bulunmamakta. Başka bir sorunuz olursa yanıtlayabilirim.

Öncelikle zaman ayırıp durumu detaylı bir şekilde açıkladığınız için teşekkür ederim. Ayrıyeten durumun lehinize ilerliyor olması da sevindirici. Benim mobil Wi-Fi düşünme sebebim çalıştığım şirket biraz sapa bir lokasyonda ve buraya altyapı döşenmediğinden 3.5 Mbps hız almaktayım ve internette sürekli kopmalar yaşıyorum. Mobilden fazla internet kullanmak istemiyorum çünkü bu da benim cihazımın pil ömrünü kısaltacak. Size iki sorum olacak birincisi cihazın yorumlarında bazı arkadaşlar hızdan şikayetçi olmuşlar siz Türk Telekom ile bulunduğunuz bölgede ne kadar hız alıyorsunuz mobilden? Çünkü attığınız linkte cihazın 4G destekli olduğu yazıyor fakat teknosacelle baktığımda tarifenin 4.5G üzerinden sunulduğunu görüyorum. Duruma göre Teknosa'nın sağladığı 1000 TL'lik hediye çeki ile başka bir modem almayı düşünebilirim. Bir de aktif olarak kullanmadığınızı belirtmişsiniz ama ben yine de sorayım pil ömrü konusunda neler aktarabilirsiniz? Teşekkür ederim.

Öncelikle zaman ayırıp durumu detaylı bir şekilde açıkladığınız için teşekkür ederim. Ayrıyeten durumun lehinize ilerliyor olması da sevindirici. Benim mobil Wi-Fi düşünme sebebim çalıştığım şirket biraz sapa bir lokasyonda ve buraya altyapı döşenmediğinden 3.5 Mbps hız almaktayım ve internette sürekli kopmalar yaşıyorum. Mobilden fazla internet kullanmak istemiyorum çünkü bu da benim cihazımın pil ömrünü kısaltacak. Size iki sorum olacak birincisi cihazın yorumlarında bazı arkadaşlar hızdan şikayetçi olmuşlar siz Türk Telekom ile bulunduğunuz bölgede ne kadar hız alıyorsunuz mobilden? Çünkü attığınız linkte cihazın 4G destekli olduğu yazıyor fakat teknosacelle baktığımda tarifenin 4.5G üzerinden sunulduğunu görüyorum. Duruma göre Teknosa'nın sağladığı 1000 TL'lik hediye çeki ile başka bir modem almayı düşünebilirim. Bir de aktif olarak kullanmadığınızı belirtmişsiniz ama ben yine de sorayım pil ömrü konusunda neler aktarabilirsiniz? Teşekkür ederim.
Hocam yurda birkaç gün önce geldim ve daha çok kullanmaya başladım. Açıkcası beklediğimden daha iyi bir performans almaktayım. İndirme hızı olarak çoğunlukla 25-30 Mbps veya daha üstünü almaktayım, tabii ki mobil bağlantı olduğu için yer yer daha altına da düşmekte ama bağlantı sorunu yaşadığımı söyleyemem. Teknosa çeki sadece mağazalar da geçerli ve ellerinde bulunan modemler fiyat olarak fazlasıyla yüksek olduğu için tercih etmedim. En ucuz TP-Link modem 2500 TL civarındaydı. Çeki kullandığım zaman en az 1500 TL ödeme yapmam gerekecekti ve mantıklı bulmadım. 1300 TL'ye farklı modem alıp çeki ayrı kullanma fikri bana daha mantıklı geldi.

Hocam yurda birkaç gün önce geldim ve daha çok kullanmaya başladım. Açıkçası beklediğimden daha iyi bir performans almaktayım. İndirme hızı olarak çoğunlukla 25-30 Mbps veya daha üstünü almaktayım, tabii ki mobil bağlantı olduğu için yer yer daha altına da düşmekte ama bağlantı sorunu yaşadığımı söyleyemem. Teknosa çeki sadece mağazalar da geçerli ve ellerinde bulunan modemler fiyat olarak fazlasıyla yüksek olduğu için tercih etmedim. En ucuz TP-Link modem 2500 TL civarındaydı. Çeki kullandığım zaman en az 1500 TL ödeme yapmam gerekecekti ve mantıklı bulmadım. 1300 TL'ye farklı modem alıp çeki ayrı kullanma fikri bana daha mantıklı geldi.

Anlıyorum bu arada aklıma magnet tarifesinden gelen simi alıp bir önceki telefonuma takıp internet paylaşmak geldi sanki böyle daha da sağlıklı bir çözüm olacak gibi geliyor sizce de mantıklı mı?

Anlıyorum bu arada aklıma magnet tarifesinden gelen simi alıp bir önceki telefonuma takıp internet paylaşmak geldi sanki böyle daha da sağlıklı bir çözüm olacak gibi geliyor sizce de mantıklı mı?
Hocam Magnet tarifeleri ile ilgili pek bilgim yok, yorum yapmam doğru olmaz. Araştırdığıma göre sadece altyapı bulunmayan adreslere Magnet tarifesi vermekteymişler ayrıca sadece belirtilen konumda kullanılabilmekteymiş diye okumuştum. Ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı