Taşınabilir M.2 SSD kutusu ve 4 TB M.2 SSD önerisi

Mimar20

Hectopat
Mimarlıkla ilgili bir arşivim mevcut, taşınabilir bir M.2 SSD almayı düşünüyorum. Bir arkadaşımda Samsung 990 Pro 4 TB modeli mevcut bunu ASUS ROG STRIX Arion Black taşınabilir harici kutuya bağlayıp test ettik. Test sonucunu aşağıda paylaşıyorum.
Daha yüksek hızlar sunan bir kutu var mı acaba?

1735301341164.png

Ugreen'in modelleri var güzel. Özellikle anakart veya laptopların Type-c portuna bağlanan ve kendisi de Type-c olan harici kutuları tercih etmeniz önemli.
Ugreen'in Türkiyede satışta olan kutuları 1000 mb sn maalesef. Arkadaşdaki kutu zaten ugreen'den kaliteli.

Bu markanın cihazlarına bakayım o halde, yurt dışından getirtmeye çalışacağım. Önerdiğiniz bir site ve Ülke var mı ona göre sorup soruşturayım. Bu arada m2 SSD olarak da öneriniz olursa çok iyi olur.
1735312846276.png

Bu markanın cihazlarına bakayım o halde, yurt dışından getirtmeye çalışacağım. Önerdiğiniz bir site ve Ülke var mı ona göre sorup soruşturayım. Bu arada m2 SSD olarak da öneriniz olursa çok iyi olur.
Eki Görüntüle 2382438
Valla hocam inanın hiç bilgim yok. Yurtdışı alışverişin devri kapandı gibi bişey maalesef. Türkiye'de 2025 yılında asus gibi markaların 40 gbps kutuları satılacağına inanıyorum. Geçen yıl çıktı bu hızlı ssd kutuları bizim ülkemize gelmesi 2 yılı bulacağından, 2025 yılında artık 1.000 mb kutulardan daha yüksek hız veren kutuları getirmeye başlarlar. İtopya, vatan bilgisayar gibi büyük toptancılar bu yüksek hızlı ssd kutularından getirecektir. Ssd olarak bence kingston ve samsung dışında kullanmayın. Kingston renegade serisi çok güzel.

27 euroya düşürdüler limiti çok kötü. Bu hızlı kutular zaten 55-60 dolardan başlıyor.
1735313227044.png

Bilgiler için çok teşekkürler. Türkiyeye geliş fiyatlarıyla satış fiyatları çok farklı olacağından burdan almak çok masraflı olacaktır, en mantıklısı Kanada'daki arkadaşlarımdan gelirken getirmelerini rica etmek olacak.

Bu ikisinden birini almak mantıklı mı, zaten 1000MB/s hız limiti olduğundan bunlarla da 1000MB/s hız alınabilecektir diye düşünüyorum.
1735341278179.png

1735341284868.png

Son düzenleme:
Bilgiler için çok teşekkürler. Türkiyeye geliş fiyatlarıyla satış fiyatları çok farklı olacağından burdan almak çok masraflı olacaktır, en mantıklısı Kanada'daki arkadaşlarımdan gelirken getirmelerini rica etmek olacak.

Bu ikisinden birini almak mantıklı mı, zaten 1000MB/s hız limiti olduğundan bunlarla da 1000MB/s hız alınabilecektir diye düşünüyorum.
Eki Görüntüle 2382947
Eki Görüntüle 2382948
Güzel ama dram mevcut değil bu 2 SSD de. Onun yerine hmb denilen modüller var bunlar dram kadar performanslı değil yaklaşık her 100 GB attıktan sonra hafızasını boşaltması gerekiyor. Hafıza dolunca yine yazmaya devam ederler ama 50 MB sn hiza düşer. Tekrar eski hale gelmesi 5 dk sürebiliyor. Eğer işiniz gereği 100 GB yi geçen kopyalama yazma yapacaksanız dram bulunan SSD tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır. Ama sıkıntı şu ki dramli 4tb M2 SSD modelleri TR de yok denecek kadar az ve faiş fiyatlara satılıyor.

Bu üründe dram mevcut.

Hocam bütçe 10-12 bin civarında, önereceğiniz model bu son gönderdiğiniz mi?

Biz bu 4 TB'ın yaklaşık 3-3.5 TB'ını dolduracağız ve aktif olarak o dosyalar içersinde bazı dosyları kullanacağız oyun oynanacak gibi düşünebilirsiniz. Zaten SSD kutusu 1000 MB/s hız desteği sağlayabiliyorsa 7000 MB/s almamızın pek önemi var mı, 3000 MB/s olanlar SSD Kutusunda daha kötü performans verir mi?

Hocam bütçe 10-12 bin civarında, önereceğiniz model bu son gönderdiğiniz mi?

Biz bu 4 TB'ın yaklaşık 3-3.5 TB'ını dolduracağız ve aktif olarak o dosyalar içersinde bazı dosyları kullanacağız oyun oynanacak gibi düşünebilirsiniz. Zaten SSD kutusu 1000 MB/s hız desteği sağlayabiliyorsa 7000 MB/s almamızın pek önemi var mı, 3000 MB/s olanlar SSD Kutusunda daha kötü performans verir mi?
100 GB yi geçecek boyutlu, yüksek çözünürlüklü video render işleri yapılmayacaksa crucial SSD iş görür hocam. Hali hazırda bende crucial p2 modeli kullanıyorum kaliteli markadır. Oyun için performansı yeterde artar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı