Taşınabilir SSD içerisinde hangi uygulamalar çalıştırılabilir?

Emily Kaldwin

Hectopat
Katılım
22 Şubat 2019
Mesajlar
723
Makaleler
2
Çözümler
6
Yer
Karnaca
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Tulpar T7 V21.8

*7,3" QHD 2560x1440 165Hz %100 sRGB IPS Mat LED
Intel® Tiger Lake Core™ i7-11800H 8C/16T; 24MB L3; 8GT/s; 2.3GHz - 4.6GHz; 45W; *10nm SuperFin
*Mobile Intel® HM570 Chipset
*nVIDIA® GeForce® RTX3070 Max-Performance 8GB GDDR6 256-Bit DX12
*64GB (2x32GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM
*2TB SAMSUNG PM9A1 M.2 SSD PCIe 4.0 x4 (7000 MB/s - 5200 MB/s)
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Grafik Tasarımcısı
SSD veya HDD modeli
SanDisk Extreme PRO Taşınabilir SSD 1TB, 2000MB/s
Bir taşınabilir SSD aldım. Amacım After Effects başta olmak üzere Adobe programlarını bunun üzerinden çalıştıramak ve iş dosyalarımı taşımaktı. Programlarda bir sorun yaşamadım her şey iyi derken bilgisayarda silmeyeceğim her format sonrası hep bulunsun isteyeceğim ve herhangi bir bilgisayarda erişmek isteyeceğim Steam, Bitwarden tarzı programları da içine kurmak istedim.

Adobe Creative Cloud ile başladım Adobe'lerle birlikte dursun istedim fakat öğrendim ki SSD üzerinden çalışmıyor bu program. Farklı programları denerken Drive gibi programları da buradan çalıştıramadığımı fark ettim ve bunun ayrımını nasıl yapabileceğimi sormak istedim. Taşınabilir SSD üzerinden çalışabilecek programlar nasıl anlaşılır? SSD uyumluluğu belirtilmemiş Bitwarden gibi bazı programlar gayet çalışabiliyor mesela.

Ek olarak Discord'u ve tarayıcımı SSD'ye taşımam mümkün mü? Eklentileri çerezleri vs. derken kendi tarayıcımı farklı bilgisayarda kullanabilme şansım olabilecekse bu da çok güzel olur. (Opera GX)
 
Ben taşınabilir HDD kullanıyorum sıkıntısız tüm programları çalıştırabiliyorum. Çalıştıramadığınız programlarda nasıl bir hata veriyor?
 
Creative cloud'u direkt ssd'ye kurmak mümkün değil. Dosyaları aktarcak olsam da birkaç farklı lokasyonda dosyaları var ve aktarınca program açılmıyor.

Drive da aynı şekilde. Bunların yanında Red Giant gibi After plug'inlerinin kurulum istemesi gibi bi sorun var bilgisayarda uygun şekilde çalışırken birkaç farklı lokasyonda dosyaları bulunduğu için ssd üzerinden çalışmıyorlar.

Adobe uygulamalarında da uygulama ayarlarının bilgisayarlar arasında farklı olduğunu gördüm. Sanırsam o dosyalarda bilgisayarda depolanıyor.

Kısaca genel problem programarın belli ayar dosyalarının bilgisayarda kendi klasörlerinden ayrı yerlerde saklanmasından dolayı sıkınıtılar var ve bu dosyaları bulup ssd'ye atıcak olsam bile programa nasıl tanıtacağım linkleme yapacağımı bilmiyorum.
 

Geri
Yukarı