cumali_032
Gigapat
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Yani okul arkadaşından mı interneti çektin?Kablolu olarak bağlatmayı başarabilirsen tamam ancak tespit edilirse sıkıntı çıkar yasal birşey değil benim bildiğim? tam emin değilim bu konuda. Benim sunduğum çözüm geçici olarak senin eve kendi netin bağlanana kadar. Sonuçta paran boşa gitmez sonrasındada bu aleti evde kullanırsın güçlendirici olarak.
Bizde aynı sorunu yaşadık 1 sene superbox ile idare ettik, sonrasında Türk Telekomda okul arkadaşıma denk geldim ve 1 haftada hallettiler
Arkadaş Türk Telekomda kablolamada çalışıyor. Dolayısıyla gitti içerde konuştu ve bir hafta sonra sokağa geldiler yolu açıp bağladılar apartmana internet tüm apartman mutlu oldu. Sonuçta 4 hane daha müşteri kazandı TT.Yani okul arkadaşından mı interneti çektin?
Vay be öyle arkadaşa kurban. Hocam vallaha bilmiyorum ya, bizim evin yanında ve karşı evde internet var fakat bizde yok. Nasıl internet bağlatırız onu bilmiyorum.Arkadaş Türk Telekomda kablolamada çalışıyor. Dolayısıyla gitti içerde konuştu ve bir hafta sonra sokağa geldiler yolu açıp bağladılar apartmana internet tüm apartman mutlu oldu. Sonuçta 4 hane daha müşteri kazandı TT.
Birde twitter üzerinden TT CEO'su Ümit Önalı etiketleyerek durumunu ayrıntılı olarak yaz. O zamanda biraz daha çok dikkate alıyorlar diye biliyorum. Ben bir konuda öyle yapmıştım 2 gün içinde genel merkezden aradılarVay be öyle arkadaşa kurban. Hocam vallaha bilmiyorum ya, bizim evin yanında ve karşı evde internet var fakat bizde yok. Nasıl internet bağlatırız onu bilmiyorum.
Komşuda olup da sizin binada yoksa port pasif durumda göründüğü için altyapı yok hatası alıyorsunuzdur. Müdürlüğe planlama birimine gidin orada altyapı yok gösteriyor ama komşuda var deyin adam sistemden portu tekrar devreye alacaktır. Ben bu şekil çözdüm. Dolap ve kutularda yeterli port olmasına rağmen altyapı yok gösterdiği için internet değiştiremiyordum. Sorunumu bu yolla çözdüm. Eğer adam ilgiliyse hatta direkt harita üzerinden binayı size gösterip dairenizi soracaktır. Mutlaka deneyin.Tamam ama ben kablolu olarak bağlatmak istiyorum. Ayrıca benim 50mbps internetim var, 50mbps internetimi eve taşıttıracağım. Komşunun internet hızı daha az.
Bu altyapı işini nasıl yaparız, yan evde ve karşı evde internet var tek bizim evde internet altyapısı yok.
Komşuda olup da sizin binada yoksa port pasif durumda göründüğü için altyapı yok hatası alıyorsunuzdur. Müdürlüğe planlama birimine gidin orada altyapı yok gösteriyor ama komşuda var deyin adam sistemden portu tekrar devreye alacaktır. Ben bu şekil çözdüm. Dolap ve kutularda yeterli port olmasına rağmen altyapı yok gösterdiği için internet değiştiremiyordum. Sorunumu bu yolla çözdüm. Eğer adam ilgiliyse hatta direkt harita üzerinden binayı size gösterip dairenizi soracaktır. Mutlaka deneyin.
Komşuda olup da sizin binada yoksa port pasif durumda göründüğü için altyapı yok hatası alıyorsunuzdur. Müdürlüğe planlama birimine gidin orada altyapı yok gösteriyor ama komşuda var deyin adam sistemden portu tekrar devreye alacaktır. Ben bu şekil çözdüm. Dolap ve kutularda yeterli port olmasına rağmen altyapı yok gösterdiği için internet değiştiremiyordum. Sorunumu bu yolla çözdüm. Eğer adam ilgiliyse hatta direkt harita üzerinden binayı size gösterip dairenizi soracaktır. Mutlaka deneyin.
O zaman müdürlüğe gidip durumu açıklarsak, direk mi açılıyor hocam?Evet hocam bende yeni eve taşınırken aynı şeyi yaşadım hiçbir altyapı yok gözüküyordu fakat TurkNet Online işlemlerden taşıyınca 1 saat 60 Mbps VDSL gözüktü şimdi yine aynı hiçbir altyapı gözükmüyor.
O zaman müdürlüğe gidip durumu açıklarsak, direkt mi açılıyor hocam?
Evim depremde hasar gördüğü için taşınacağım. Şu an evimde HiperNet 50Mbps kullanıyorum. Taşınacağım evde altyapı yok, fakat direk evin karşısında komşumuzun interneti var. Türk Telekom genel müdürlük cart curt diyorlar ama 1 yılı sürer diyorlar. Karşı komşumda internet var bu süreçte ne olur? Turkcell Superonline Superbox demeyin on binlerce mağdur var. Ayrıca aylık 800TL veremem çok pahalı. 50Mbps paketine 140TL veriyorum bana göre iyi fiyat. Bu durumda ne yapabiliriz, altyapı gelirse fiber mi gelir biri bahsedebilir mi?
Ayrıca Türk Telekom'un taahhüdünü deprem olmadan önce yeniledik, yani 2 yıl taahhüt var.