Taşınınca İnternet Hızım Düştü

Makaleler
30
Yeni eve taşındığımdan beri 16 Mbps yerine 8 alıyorum. Sorun hat değerlerimde gözüküyor mu?

SmartSelect_20201205-155859_Chrome.jpg

Hat değerlerinde indirme hızınız 10468 Kbps. Bu da 10 Mbps diyebileceğimiz bir miktara tekabül ediyor. Ufak kayıplar ile size 8 gelmesi normal. Altyapınız iyi değil.
Hat kapasitesi 11048 Kbps ama zaten SNR Margin değeriniz 8,5. Onu artırdıklarında kopmalar olacaktır. Hatta bu haliyle bile zaman zaman kopabilir.

Hat değerlerinde indirme hızınız 10468 Kbps. Bu da 10 Mbps diyebileceğimiz bir miktara tekabül ediyor. Ufak kayıplar ile size 8 gelmesi normal. Altyapınız iyi değil.
Hat kapasitesi 11048 Kbps ama zaten SNR Margin değeriniz 8,5. Onu artırdıklarında kopmalar olacaktır. Hatta bu haliyle bile zaman zaman kopabilir.
Alt yapım VDSL. Daha doğrusu sorgularda böyle çıkıyor. Oturduğum daire dubleks olduğu için galiba böyle sorunlar yaşıyorum. Benim yapabileceğim şeyler nedir? Evin içindeki kabloya ek yapmıştık. Bu eki hareket ettirince internet hızında düşmeler veya downstream kapasitesinde hafif artmalar oluyor. Eki sağlamlaştırsam sorun çözülür mü?

Ekleme: SNR Margin değerlerinde artış olmuş.
SmartSelect_20201205-190712_Chrome.jpg

Çok da bir yükselme değil. Zaten bir değişiklik olmadan oluşan artma geçicidir. Gün gelir yine eski haline döner. Technopat'ta 15-20 ile gezenler var. 6 altında zaten kopup durur genelde. O yüzden seninkine düşük diyorum.

Altyapın VDSL ise ankastre kutusundan CAT6 kablo çekmen işe yarayabilir. Ek kablo çok kötü değilse o kadar fark ettirmez aslında. Bir de splitter (telefon hattını ayıran zımbırtı) falan kullanıyorsan o da etkileyebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı